HandbollNyheter

Äntligen OV

Nionde gången gillt! Det satt hårt åt, men OV Helsingborg fick till slut marschera in i ett omklädningsrum och sjunga segersång efter 31-26 hemma mot Karlskrona.
– En stor djävla lättnad, beskriver Linus Nileskog känslan.

Det låg verkligen i luften med en OV-seger.
Helsingborg, med åtta torskar i rad, kastade sig över Karlskrona som ett svultet lejon. Ett Karlskrona som kanske rentav var en aning mätt efter några segrar och en bonuspoäng mot Ystad.
I Helsingborg Arena var det egentligen inte något snack över huvud taget. Hemmalaget kopplade tidigt grepp och släppte sedan aldrig taget.
Niklas Kraft stängde igen när det behövdes, inte minst i andra halvlek. David Florander fick rejäl islossning (åtta mål) och Oskar Hansson hittade rätt timing på nio meter.
Men den där ohyggliga viljan och vanvettiga hungern efter två poäng personifierades bäst av Mr OV himself – Linus Nileskog.
Vad betydde den här segern för dig – och för laget?
– Sjukt mycket. Åtta matcher med idel förluster, men utan att vara direkt dåliga, har såklart varit jobbigt för alla inblandade. Detta är en stor djävla lättnad.
Hur annorlunda blir det att gå till nästa träning nu?
– Förmodligen blir det en gnutta roligare. Jag tycker ändå att vi har varit duktiga på att hålla humöret uppe, spelmässigt har vi ändå gjort det bra i de flesta matcherna och tre av torskarna var med uddamålet. Nu är vi ledig imorgon och hela helgen med lagfest på lördag på O’Leareys.
Å herre gud!
– Äsch, vi ska nog hålla det hyfsat städat…

171019 Helsingborgs mŒlvakt Niklas Kraft jublar under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan OV Helsingborg och HIF Karlskrona den 19 oktober 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178
Niklas Kraft.
171019 Helsingborgs Linus Nilsson jublar under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan OV Helsingborg och HIF Karlskrona den 19 oktober 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178
Linus Nilsson .
171019 Karlskronas Hampus Dahlgren och Helsingborgs Johan Lundgren under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan OV Helsingborg och HIF Karlskrona den 19 oktober 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178
Johan Lundgren.
171019 Helsingborgs David Florander under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan OV Helsingborg och HIF Karlskrona den 19 oktober 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178
David Florander.
Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Vad betyder OV Helsingborg för dig personligen?
– Väldigt mycket. Jag började min karriär i GW landskrona, som inte ens finns längre. Där tränade vi en gång i veckan och det fanns inte någon som visste inte vad ett gym var. Jag har gått den långa vägen och åkt jorden runt i en buss till en massa Allsvenska matcher utan att spela en minut. Att ta sig till Handbollsligan, och vinna, känns fantastiskt skönt.
Du är en envis djäkel va?
– Detta är min åttonde “riktiga” säsong i OV där alla kvalförluster sitter som en tagg i minnet. Genom alla år har jag känt att det är med OV jag ville spela i högsta ligan och nu är vi inte bara här – nu har vi vunnit också. det är klart att det betyder mycket för mig personligen, säger Nileskog, vars OV nu faktiskt lämnade jumboplatsen – till Ricoh.

Hur var dina första år i OV?
– Jag hamnade i OV samtidigt som Olof Ask kom hem från sitt proffsäventyr. Jag har suttit och tittat på hur han spelat i timmar, både på matcher och träningar, men aldrig tvivlat på att jag en dag skulle lyckas. Jag vet att jag är extremt tung och svår att möta inne på linjen.
Nilsekog är inte bara en viktig pjäs som mittsexa. Även i omklädningsrummet och socialt är han en drivkraft.
– Jag har min roll både på och utanför plan och trivs djäkligt bra med det.
Men när tog du steget till att faktiskt bli en spelare för högsta ligan?
– Ola Månsson (idag i H65 Höör) bidrog till den stora utvecklingen för min personliga del. Han är en fantastisk människa och vi är nog lite lika på en del punkter. Det där galna och envisa.
– Tubbi (dagens tränare i OV – Ulf Sivertsson) är väldigt skicklig med att hitta smågrejer att vässa till. Han är extremt taktiskt kunnig och vi är väl förberedda för varje match.

Nästa uppgift: borta mot IFK Skövde, en typisk match där OV Helsingborg kan sno åt sig en poäng eller två.
– Absolut. Nu nu ska vi ta helg och njuta av den här segern, säger Linus Nileskog.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close