FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

U19- och U17-tränarna klara för nästa år i MFF

Jeffrey Aubynn byter U17 mot U19 för att ersätta Anders Palmér.

Aubynns plats i U17 tas i sin tur av Max Westerberg, son till IFK Göteborgstränaren Alf Westerberg.

Max Westerberg är 25 år gammal och spelade i år division 2-fotboll i Kvarnby IK. Tidigare har han representerat Trelleborgs FF och FC Höllviken. I och med det nya uppdraget i MFF, som han inleder den 1 november, avslutar han spelarkarriären för att satsa på tränarrollen.

Han har dock redan en gedigen erfarenhet som ledare och tränare eftersom han bland annat jobbat i ett par år i MFF:s akademiverksamhet och sommarskolor. Dessutom har han uppdrag för fotbollsgymnasiet i Eslöv.

– Vi är ju en lycklig situation där väldigt många vill ha de här uppdragen i våra ungdomslag. Därför kan vi göra en noggrann rekrytering med intervjuer och utvärderingar och verkligen se till att få rätt personer. Max Westerberg tror vi mycket på och vi har följt honom länge, säger MFFs ungdomsbas Mats Engqvist.

2018 kommer MFF U19 därför att tränas av Roland Larsson och Jeffrey Aubynn samt U17 av Robin Asterhed med Max Westerberg som assistent.

Roland Larsson och Robin Asterhed blir kvar på sina poster och står för kontinuiteten. Men framförallt har MFF – numera – ett konsekvent sätt att spela och alla tränarna har att rätta sig efter det.

På lördag spelar MFF U17 semifinal i SM borta mot Täby FK (Tibblevallen klockan 14.00).

I den andra semifinalen möts Elfsborg och AIK och det är redan lotatt att om MFF slår ut Täby kommer laget att få bortamatch även i finalen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close