HandbollHandbollsbloggenNyheter

Jildenbäcks show gav inga LUGI-poäng

2271 personer på ett toppmöte mellan LUGI och IFK Kristianstad. En fredagskväll.
Det är fantamaj för dållit, som min gamla kollega Artur Blifing skulle ha uttryckt det. Men nu ska vi inte vara Gnällrövarnas IF här – det fanns mycket att glädjas åt.
Han kom förresten in i pressrummet i paus, nyfrälst, och utropade som en Östersundifierad Aftonbladet-praktikant: “Det här var den bästa halvlek LUGI någonsin presterat”.

Nu ska vi inte diskutera om han hade rätt eller inte – poängen ligger i att Artur, som är en ytterst svårflörtad major, inte ens noterade syltmuffinsarna på bordet utan bara pratade om LUGI:s försvarsspel.
Delvis förstår jag honom (om man räknar bort grejen med syltmuffinsarna).
Hampus Jildenbäcks magiska inledning med fem raka mål var ren och skär klass. Handbollsligans bästa högersexa? Yup.
12-9 efter 30 minuter blev ändå 20-21 till slut och två nya IFK-poäng,

När matchen skulle avgöras de sista fyra minuterna gjorde Kristianstad 1-4 och vände på underläge 19-17.
Visst kan man snacka små marginaler hit och dit, men den här gången måste man nog nämna både IFK:s rutin och bredd…
Samt att just Jildenbäck, mannen som var den hetaste i vinrött idag, då låg på sidlinjen med en bandagerad fot och svor (förmodar jag). Jildensbäcks snedtramp kan ha kostat LUGI matchen – om man nu ska spekulera i hur det hade kunnat bli.

Nåväl.
Ett synnerligen underhållande derby blev det åtminstone. Att släppa in 21 mot Kristianstad är det inget lag som klarat av tidigare. När Malmö vann mot IFK slutade det 28-22.

På tal om IFK Kristianstad vann även deras division damlag i division tre. 15-1 (!) i paus slutade med 30-6 mot Botulfsplatsen BK…

***

Att HK Malmö som förväntat bortalsog Ricoh (22-28) innebar troligen att OV:s lagfest ikväll blir ännu vassare. Solnalaget har nämligen nu nio raka förluster och sedan väntar Alingsås borta. DÄR har vi en förening i kris.

***

Ystads IF kommer jag aldrig att bli klok på. Precis som Matte B-kursen. Eller den bedövande urtrista A-kursen för den delen. Eller grundkursen i nian. Eller…, ja ni fattar.

Den halvhjärtade första halvleken mot Hammarby slutade med underläge 10-11 och det skulle bli en rysare även in i slutminuterna. Där avgjorde väl Anders Persson matchen med ett par viktiga räddningar – samtidigt som Kim Andersson verkade tycka att det var skitkul att spela handboll igen. 26-24 stannade det på.

Nu kanske det grymtas en del om att YIF borde vunnit enklare bla bla bla, men jag gillar att alla lag kan slå alla lag (nästan) om inte inställningen och koncentrationen är tillräcklig hos favoriten. Annars hade serien varit både död och ointressant.

***

I SHE hände det också en del!
Kristianstad HK hade inga problem att städa undan Boden med 25-22 (säkrare än det låter) och är nu enda lag tillsammans med H65 Höör som gått helt rent efter fem omgångar.
Skuru förlorade nämligen borta mot Sävehof i en jämn match. Båda Skurus målvalter gick sönder vilket ledde till att Jennie Linnéll (tidigare LUGI och H65) fick ställa sig i mål i slutminuterna. Faktum är att hon inledde med en räddning på Linnea Petterssons skott och gav sitt Skuru chansen att kvittera, men då extremt slarvigt kastade de bort bollen – och matchen.

Nästa match: Skuru-H65. Vad ska Nackalaget ha i mål då…? Håll koll på det – och spelbolagens odds på eventuell Höörseger.

Kristianstad HK har förresten införskaffat sig förstärkning på nio meter; den 23-åriga ryskan Julia Golubeva som sannolikt kan göra debut i bortamatchen mot Eslöv.

***

Idag har vi spelat in pod med Emme Adebo. Ni vet, den gamle yttermittfältaren (och liberon) i Lunds BK. Vi snackade Frank Sinatra, innehållslösa pizzor och nära döden-upplevelser. Ja, och lite handboll. Avsnittet släpps på söndag.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close