InnebandyNyheter

Poängkungen Påhlsson ska leda Röke IBK

Filip Påhlsson är spelaren som ska leda Röke IBK:s herrar denna säsong. Med rutin från SSL ser poängkungen Påhlsson fram emot en ny säsong i Röke.
– Jag ska leda laget rent poängmässigt, säger Påhlsson.

Röke IBK går (i skrivande stund) som tåget i division 1. Laget har vunnit alla sina matcher och en stor anledning till detta heter Filip Påhlsson som leder både lagets och seriens poängliga. Med rutin från SSL är det han som fortsatt ska leda laget denna säsong för Röke IBK i division 1.
– Jag var i Varberg och tillhörde Warberg IC. Men så mycket innebandy spelade jag inte.
– Det är en viktig roll jag har i laget här i Röke. Jag ska leda laget rent poängmässigt. Hittills har det gått bra den här säsongen.

Trots att det är Påhlsson som ska göra poängen betonar han dock att det, i grund och botten, inte spelar någon roll vem i laget som gör poängen. Att matcherna vinns är det viktigaste.
– Vinner vi matcher spelar det inte så stor roll för mig vem det är som gör poängen. Det viktigaste är att vi tar tre poäng i matchen. Sen om jag går poänglös därifrån gör mig ingenting faktiskt.

Förra året slutade laget tvåa i division 1. Även om laget gått så pass bra som det gjort till en början på denna säsong har laget ingen uttalad målsättning.
– Vi har inte uttalat någon målsättning, framförallt inte några resultatmål. Vi har sagt att vi vill hitta vårt försvarsspel denna säsong. Med tanke på att vi bytt lite i truppen och så där. Det är lite annorlunda för oss gentemot förra säsongen. Det är vårt mål just nu, att hitta rätt i försvarsspelet.

Laget och klubben verkar han trivas i. Men han medger också att det finns en hel del saker som laget behöver slipa på rent spelmässigt, där har laget inte kommit upp i nivå ännu.
Vad säger du om det spelmässiga? Hur vill ni spela?
– Där är vi inte så nöjda. Vi är nöjda med matcherna mot Ljungby och Olofström. Där spelar vi ganska likt så som vi vill spela. Vi hade hög aggressivitet, täckte mycket skott fick mycket spelvändningar på det.

Finns det något specifikt som ni jobbat särskilt mycket på inför säsongen?
– Vi har fokuserat mycket på försvarsspelet och pratat om hur vi vill spela försvarsmässigt. Jag tycker bitarna börjar falla på plats. Nu är det mer energimässigt, att vi måste upp på rätt nivå där varje match.

Vad är det mer specifikt som ni i laget behöver förbättra?
– Den positiva energin när det går det går emot oss kanske. Vi har lätt för att falla in och fokusera på dumma saker som domare och motståndare och så där. Vi måste bli bättre på att hålla fokus på matcherna och komma rätt in i matcherna istället.

Men alltför missnöjd verkar Påhlsson trots allt inte vara med lagets prestationer.
– Vi är nöjda med säsongen hittills. Det känns bra!

Rasmus Hansson
Foto: Arne Forsell, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close