FotbollNyheter

HIF:s kapten: “Det är inte idag vi förlorade”

Det som mer eller mindre var praktiskt klart redan efter IFK Värnamo-matchen blev idag än mer klart – HIF kommer spela i Superettan även 2018.
– Det är inte idag vi förlorade, säger lagkapten Peter Larsson.

Det krävdes vinst idag på ett soligt Stora Valla i Degerfors för att HIF över huvud taget skulle ha en någorlunda realistisk chans på kvalplatsen till Allsvenskan.
HIF:s, minst sagt, svala form håller dock i sig och laget spelade idag oavgjort, 1–1 mot Degerfors IF.

Första halvlek var en händelsefattig sådan rent chansmässigt och inget vidare skönspel från något av lagen. Det var nog egentligen bara en person som verkade nöjd med senaste tidens insatser och dagens första halvlek i HIF-lägret, tränare P-O Ljung.
– Matchen ser ganska bra ut. Det liknar en hel del av de matcher vi gjort i höst där vi spelar relativt bra på flera delar i vårt offensiva spel, men fortfarande 0–0, sa Ljung till C More i halvtid.

Andra halvlek var mer händelserik.
Efter en tilltrasslad situation i HIF:s straffområde dök Sargon Abraham upp på en stolpretur från Shpetim Hasani och kunde nicka in bollen från kort avstånd. 1–0 till DIF i den 59:e minuten.
De drygt 50 tillresta HIF-supportrarna gjorde sitt och sjöng ”Skånes stolthet – vi ska tillbaka”. Något som hjälpte föga, åtminstone denna dag och säsong.
Men HIF skulle ändå lyckas ta en poäng idag. I den 89:e minuten nickade Carl Johansson ner ett inlägg till Bradley Ralani som dunkade upp bollen i nättaket på halvvolley, ett riktigt snyggt mål och matchen slutade 1-1.

HIF:s lagkapten Peter Larsson var besviken efter matchen och inser att kvalplatsen nu är körd för HIF:s del.
– Det känns tungt så klart. Detta var vår sista chans som vi inte heller tog. Det är inte idag vi förlorade.
– Det ska mycket till, det får vi nog vara ärliga att hålla med om. Vi har haft våra chanser under flera matcher men inte tagit dem, så enkelt är det. Vi har inte varit tillräckligt bra.
– Det tar tid att bygga upp någonting nytt som vi vill göra i Helsingborg. Vi har tjatat om tålamod till fansen väldigt länge nu och dem får höra det igen och igen och igen. Jag förstår att det är frustrerande för dem, men så är det. Det är tuffare än man kan tro att gå upp direkt. På sikt tror jag det kommer bli jättebra, det gäller bara att vi gör det tillsammans, sa HIF:s lagkapten Peter Larsson till C More efter matchen.

Imorgon får Trelleborgs FF chansen att definitivt spela bort, för den som nu fortfarande tror, HIF från chansen till en allsvensk kvalplats om laget slår jumbon Åtvidabergs FF på hemmaplan.
I Superettan kommer HIF med, väldigt stor sannolikhet, stöta på sina svartvita grannar från Landskrona BoIS för första gången i seriesammanhang sedan 2005. Även om BoIS inte lyckades säkra sitt avancemang idag kan laget säkra sin plats i Superettan imorgon. Då krävs det skånsk hjälp av Ängelholms FF som måste hindra Mjällby AIF från att ta tre poäng i lagens möte med varandra.

Rasmus Hansson
Foto: Fredrik Karlsson, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Kolla också

Close
Close