FotbollMalmö FFNyheter

MFF U17 klart för SM-final efter 5-2 mot Täby

Det stod 0-1 i pausen, men till slut blev det en överlägsen seger för MFF U17 i semifinalen mot Täby FK i SM-slutspelet. I finalen nästa helg får MFF möta Elfsborg i Borås.

– Vi kände att fortsatte vi bara spela som vi gjort större delen av de första halvleken skulle utdelningen komma också. Tålamodet var bra och jag tycker att vi gjorde en ganska bra match, säger MFF-tränaren Robin Asterhed.

Täby FK hade dock gjort sin läxa och satte mycket hård press mot MFFs backlinje den första kvarten. MFF-laget spelar sig konsekvent ur alla lägen hur stressade försvararna och målvakten än blir och slår aldrig långt.

– Vår målvakt Måns Ingvarsson gjorde det faktiskt en gång, det vet han att han inte ska göra. Annars löste vi det bra även om vi första 10-12 minuterna hade lite svårt att komma ur pressen. Sedan fick vi bättre kontroll.

Täby FK kunde dock ta ledningen efter en halvtimmes spel när Ludwig Rösselharth sköt 1-0 via ribban. Sedan dröjde det som sagt innan MFF fick hål på Täbyförsvaret. 1-1 kom i den 65:e minuten och gjordes av Gustaf Winroth, inhopparen Jesper Dickman (bilden, foto: Bildbyrån) satte det ytterst viktiga 2-1-målet, Patriot “Totti” Sejdiu gjorde 3-1 och 4-1 kom på en straff som Granit Rushiti satte. Då var man framme i den 82:a minuten.

De två sista målen kom också på straff. 2-4 gorde Täbys Ilyas Amiri och 5-2 Yasin El Harrab.

MFF bytte alltså straffskytt från 4-1 till 5-2.

– Egentligen är det Victor Larsson som ska skjuta, men när det var avgjort fick de bestämma det själva ute på planen och se vem som var mest sugen på att ta den, berättar Robin Asterhed.

Malmö FF ställde upp med följande elva: Måns Ingvarson – Albin Sundgren, Victor Larsson, Linus Borgström, Yahya Kalley – Gustaf Winroth, Melker Nilsson – Yasin El Harrab – Patriot Sejdiu, Granit Rushiti, Amel Crnalic.

På tilläggstiden blev Täbys målskytt Ludwig Rösselharth utvisad efter att på kort tid dragit på sig två gula kort.

Trots förlusten har Täby FK gjort en sagosäsong. U19-laget är också framme i SM-semifinal och A-laget vann sin division 3-serie. Publiksiffran på Tibblevallen ver heller inte dum. Över 1000 åskådare var på plats.

För MFF U17 väntar nu alltså SM-final mot IF Elfsborg, som man kom tre poäng efter i den södra Allsvenskan. Men Malmö FF vann båda de inbördes mötena, 3-1 hemma och 2-1 borta i den sista omgången. Elfsborg gick fram till finalen genom att i sin semifinal idag besegra AIK med 2-1.

Att det skulle bli bortamatch för MFF även i finalen var lottat redan före semifnalerna.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close