FotbollMalmö FFNyheter

MFF fick ladda för AIK-matchen på konstgräs

Regnet föll tungt över Malmö på söndagsförmiddagen. Det blev till och med så blött att MFF fick flytta det matchförberedande passet inför AIK-matchen från Swedbank stadion till konstgräset på plan 9.

– Upplägget var att som vanligt genomföra ett pass här inne på Swedbank Stadion. Men planen var dålig redan när vi var inne på morgonen och testade den. När det sedan kom ytterligare regn kände vi att det här var den bästa lösningen.

– Dels hade det inte blivit en bra träning, dels hade kunnat ödelägga planen inför matchen imorgon. Därför tog vi, tillsammans med de anställda som sköter underlaget, det här beslutet, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Innebar det att ni fick göra ett annorlunda pass än det var tänkt?

– Lite annorlunda. Vi hade tänkt göra några taktiska saker här ute som vi nu fick avstå.

Ett par av spelarna stannade dessutom i gymmet och körde där istället. Markus Rosenberg, Jo Inge Berget och Oscar Lewicki gick aldrig ut till plan 9.

– När vi kom fram till beslutet att köra på konstgräset gav vi också spelarna möjligheten att väja mellan att gå ut eller vara inne och göra det optimala utifrån en icke optimal utgångssituation. Spelarna som valde att stanna inne gjorde bedömningen att deras kroppar skulle ta för mycket stryk av att gå ut på en konstgräsplan efter att tidigare ha varit på en mjuk och väldigt halkig gräsplan och sedan imorgon gå ut på gräs igen och spela match. Vi visste ju ändå att vi inte skulle kunna genomföra en taktisk träning som vi planerat från början, konstaterar Magnus Pehrsson.

Överhuvudtaget har det varit en vecka som Malmö FF har fått ändra mycket i. Först blev det några extra lediga dagar i samband med guldfirandet och när träningen återupptogs på fredagen fick man köra passet på Malmö Stadion där sedan även lördagspasset genomfördes. Och nu blev det alltså både plan- och underlagsbyte på det sista förberedelsepasset.

– Man kan säga att med tanke på planernas bekaffenhet kan vi vara extra glada över att vi redan har säkrat guldet. För det är helt klart att vi inte någonstans den här veckan haft tillräckligt bra planer för att bedriva normal fotbollsträning.

Vilket väl borde innebära att alla längtar ännu mer efter att kunna använda den nya hybridgräsytan?

– Verkligen!

– Det är exakt så vi ska se det. Nu ska vi ändå försöka hitta en bra lösning för de här sista veckorna. Men givetvis känns det fantastiskt att hybridytan är på plats till nästa år så att vi slipper de här bekymren och förhoppningsvis kan bedriva fotbollsträning 10-11 månader om året, betonar Magnus Pehrsson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close