skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

Nära, nära nu TFF

Trelleborgs FF hade idag chansen att i praktiken säkra en plats i Superettan som minst skulle innebära en kvalplats till Allsvenskan. Då var vinst hemma mot Åtvidabergs FF på Vångavallen ett krav för Söderslätts stolthet.

Inför matchen pratade TFF:s tränare, Patrick Winqvist, om att han hoppades att sina spelares vilja att kunna nå en kvalplats skulle vara större än Åtvidabergs FF:s vilja att hålla sig kvar i Superettan. Winqvist och TFF-spelarnas vilja skulle också visa sig vara större idag än Åtvidabergs. Mycket större till och med och TFF vann med 4–0 och den store segerorganisatören var den lille Zoran Jovanovic.

I den 15:e minuten slog Anton Tideman ett inlägg från sin vänsterkant som skarvades av Zoran Jovanovic och upp dök Mattias Håkansson som stötte in bollen i mål.

Efter 1–0 målet repade Åtvidabergsspelarna mod och lyckades skapa en del halvchanser, tyvärr för deras del var de alltför uddlösa i avslutslägena.

Istället skulle 2–0 komma till TFF. Dino Islamovic bröt in på Åtvidabergs planhalva och hittade en passning i djupled till Zoran Jovanovic som inte gjorde några misstag då han ställdes ensam mot målvakten. Retfullt enkelt rullade han in bollen bredvid målvakten och 2–0 till TFF, ett resultat som skulle stå sig till halvtid.

3–0 kom i den 58:e minuten efter att Zoran Jovanovic dragit iväg i djupled och hittade en passning snett bakåt till Dino Islamovic, som i sin tur spelade till en fristående Marcus Pode som enkelt placerade in bollen.

4–0 skulle komma endast sex minuter senare. Zoran Jovanovic bröt bollen på mittplan och, något turligt, friställde Salif Camara-Jönsson som heller inte han gjorde några misstag då han kom ensam mot målvakten och rullade in bollen. 4–0 blev också slutresultatet för Trelleborgs FF.

Tränare Winqvist var nöjd med sitt lag efter matchen och vågar nu sikta fram emot en eventuell kvalplats.
– Jag är mycket, mycket stolt över grabbarnas insats idag.
– Vi vill göra detta av egen kraft och inte vara beroende av andra lag, säger Winqvist om striden kring den allsvenska kvalplatsen.

På frågan hur han tänker kring den allsvenska kvalplatsen passar han även på att dela ut en känga till AFC Eskilstuna.
– Jag pressar allt jag kan för att vi ska vara förberedda. Vi gjorde allt vi kunde ifjol för att slå AFC, för att de inte skulle spela Allsvenskan. Nu lyckas de andra lagen göra det så de åker ur igen, förhoppningsvis.

Och om segerorganisatören Zoran Jovanovic säger han följande:
– Zoran är inblandad i väldigt mycket grejer och när vi får in honom centralt så gör det rätt så mycket för vårt spel.

Jovanovic själv var också nöjd med sin insats men är lite mer återhållsam i tankarna om framtiden.
– Bra match! Vi tar en match i taget. Vi måste koncentrera oss på det och inte blicka framåt för mycket.
– Jag gillar att spela så centralt som möjligt. Jag och Dino (Islamovic) hittar varandra bra och tänker fotboll på samma sätt, säger Jovanovic.

Nu är Trelleborgs FF fasligt nära att säkra minst en kvalplats och det blir en rysligt spännande avslutning på Superettan och kampen om platserna till Allsvenskan. På tisdag ställs ettan Brommapojkarna mot tvåan Dalkurd och vill resultaten sig väl kan Superettans sista omgång bli en riktig holmgång. Då tar Trelleborgs FF emot Dalkurd, en match som kan bli direkt avgörande om vilket lag som får kvala och vilket lag som tar en direktplats till Allsvenskan.

Låt oss då hoppas att fler trelleborgare hittar till Vångavallen. Idag var det endast 1288 åskådare som hittade dit och det är en alltför låg siffra för ett lag som strider om en allsvensk plats.

Fortsätter Trelleborgs FF på dagens inslagna väg och får lite tur med resultaten i slutomgångarna, finns det en ganska stor chans att palmerna får vaja i Allsvenskan nästa år.

Rasmus Hansson
Foto: Krister Andersson, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close