FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg: Lite regn ska ju inte göra planerna odugliga

Två gånger i rad har MFF förlorat matchen efter den SM-guldet säkrades i. Mot AIK ska man se till att det inte händer igen.

– Vi får ändra på den trenden! Det har vi haft ett snack om också, hur vi känner mentalt och att vi inte är mer än människor. Det blir ju en lättnad och ett glädjerus som håller i sig ett tag.

– Men jag tror att just de här bitarna med poängrekordet vi kan ta, att det är hemmaplan och mycket folk på läktarna plus att vi får spela fotboll helt utan press och kunna se det positiva i allting är jäkligt viktigt att trycka på. Hur kul är det att gå härifrån som förlorare imorgon? Det är mycket roligare att kunna fortsätta att fira guldet efter en vinst mot AIK och många av de som kommer att vara på Swedbank stadion kunde ju inte åka upp till Norrköping, säger MFF-kaptenen Markus Rosenberg.

Ifjor var matchen efter guldet dessutom borta mot Gefle IF. En viss skillnad.

– Spontant tror jag inte att det ska vara något problem. Själv känner jag mig jäkligt motiverad. Vi körde på bra med firandet i två dagar och sedan blev det fokus direkt på fortsättningen. Hela truppen har haft en jäkla professionell inställning. Det hade lätt kunna vara att vi skulle fira till fredagen, men vi har sparat en del.

Markus Rosenberg var en av spelarna som valde att stanna i gymmet när söndagspasset i sista stund fick flyttas till konstgräset på plan 9. Det tycker han var ett givet beslut.

– Jag vill ju inte gå på konstgräs dagen innan en hemmamatch. Självklart måste man lyssna på individen när det sker en så stor förändring. Man känner sin egen kropp bäst och det är inga konstigheter, vi har ju varit igång ett par dagar nu. Jag körde ett rejält pass inomhus istället.

MFF-kapten är dock starkt kritisk mot att det i oktober inte ska gå att hitta en gräsplan som håller att använda på Stadionområdet.

– Det stör att planerna är så dåliga när vi knappt varit på dem. Det är otroligt märkligt att det kan vara så dålig kvalitet på våra fotbollsplaner. Visst blir det bättre och visst ser vi fram emot att ha hybridgräsytan nästa år, men man ska ändå kunna ifrågasätta hur det ser ut nu. Vi måste skärpa oss i behandlingen av planerna.

– Titta på England, samma klimat, men mycket bättre i allt. Något fel är det. Vi måste ta en ordentlig diskussion efter säsongen. Bara för att det kommer lite regn ska ju inte planerna bli odugliga, man måste kunna täcka dem och så vidare, konstaterar Markus Rosenberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close