skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Rosenberg om Anderssons insats: ”Grymt imponerande”

Fredrik Andersson gjorde sin säsongsdebut i Allsvenskans 28:e omgång då Malmö FF mötte AIK på hemmaplan. Fredrik Andersson höll nollan efter några svettiga räddningar och var själv nöjd med dagens insats där han fick spika igen i målet. En som instämde i hyllningskörerna kring målvaktens insats var MFF:s kapten, Markus Rosenberg.

Fredrik Andersson har, sedan han kom till Malmö FF 2015, inte en av de mest framstående spelarna i laget och mestadels fått agera andrafiol bakom Johan Wiland och Johan Dahlin. Idag fick han chansen att starta i MFF-målet efter att Johan Dahlin ådragit sig en lättare knäskada och gjorde en stark insats när MFF idag mötte AIK.

Vad säger du om din insats idag?
– Den är väl okej tycker jag. Kändes bra att hålla nollan.

När fick du beskedet att du skulle stå?
– 11-11.30 ringde Jonnie (Fedel) och sa att det inte gick med Johan så det var ändå skönt att få beskedet så tidigt istället för att få det efter en uppvärmning eller precis när man kommer in. Så det kändes ändå bra.

Hur var det att få det beskedet?
– Varit lugnt. Precis första halvtimmen efter att Jonnie ringt var man väl extra pirrig men det hann ändå släpp sen och det var bara att börja fokusera och ladda så det var ändå lugnt. Jag är väl inte sån som person som går och tokgrubblar och gräver ner mig i nervositet så det var ändå ganska lugnt.

Vad sa tränarna till dig?
– Gå och njut, ha kul och spela ditt spel. Det var väl det.

Du verkade rätt modig med passningarna?
– Någon gång kände man att det var lite tajt men man måste våga lite för att utveckla sig själv och testa att ge ett lugnt till laget.

Hur var det att kliva ut på stadion?
– Det var riktigt roligt, helt magiskt. Stort av AIK att applådera när vi kommer in också, det ska de ha en jätteeloge för. Det var fint gjort. Det var väl deras egna initiativ som jag förstod det också. Rysningar också med tifot och draget inne på stadion. Helt fantastiskt!

Vad är du mest nöjd med i denna matchen?
– Att jag ändå behöll lugnet och inte gjorde något överilat och inte söker upp en massa situationer i onödan. Jag försökte vara lugn och trygg.

Hur var det att komma in efter 27 omgångar spelade i Allsvenskan?
– Det var längesen jag spelade match, någon gång i augusti med U-21. Det var väl en av delarna som man var lite osäker på. Man kan inte träna på så mycket matchsituationer på träning, där får du alltid ett nytt skott. Man glömmer snabbt ett misstag på träning men här gör man ju inte det. Just matchsituationer var väl det an var lite osäker på men det gick ju bra.

Vad säger du om sin säsong?
– Det var väl varit bra tycker jag. Träningsmässigt och de matcher jag spelat i U-21 sedan tävlingssäsongen börja. Försäsongen var väl sådär från min sida men sen har man växt in i det och i U-21 har jag fantastiskt statistik. Man vet att man är en duktig målvakt och har konkurrerat med de bästa målvakterna i Allsvenskan så jag får väl ändå säger att jag utvecklas hela tiden. Har en fantastisk målvaktstränare i Jonnie och vi är ett fantastiskt team och känner ändå att man utvecklas, avslutar Fredrik Andersson.

En som var väldigt imponerad av målvaktens insats idag var MFF:s kapten, Markus Rosenberg.
– Mycket bra. Kul! Det var väl det mest positiva med denna matchen, att han var så pass duktig. Vi ser ju han varje dag på träningen. Men det är klart det är annorlunda på match. När du inte spelat på länge det är inte så lätt heller. Grymt imponerande, säger Rosenberg.

Rasmus Hansson
Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close