IK PanternIshockeyNyheter

Mental härdsmälta i Pantern

Panterntränaren Håkan Åhlund hade inte några problem med att hitta betyget sedan laget tappat ett överläge med 4-1 till förlust på straffar mot Södertälje.

– Mental härdsmälta!

– Något annat går knappast att säga. Vi fick bra betalt i den andra perioden och skulle självklart ha stängt den här matchen. Det var inte godkänt, inte på långa vägar.

I 50 minuter var IK Pantern förkrossande överlägset och när Robin Sterner gjorde 4-1 var det ett resultat i underkant. Södertäje SK hade en stark moral, en vass målvakt i George Sörensen och ett ständigt tryck mot sig. Skottstatistiken kan ibland ljuga, men 48-17 till Pantern efter tre perioder sa den här gången nästan allt.

Mitt i dominansen gjorde dock SSK 2-4 genom Nicklas Heinerö när det återstod mindre än nio minuter att spela och sedan föll Pantern genom isen. Södertälje kom ikapp. Pantern hade de bästa chanserna i förlängningen, men när George Sörensen räddade fyra raka straffar från Malmölaget och Nicklas Heinerö – igen – satte Södertäljes fjärde fick Pantern nöja sig med en poäng i en match som egentligen inte borde gått att förlora.

Värst var det nog för Sebastian Dyk (bilden, Foto: Bildbyrån), som äntligen fick det att lossna poängmässigt. Han gjorde ett mål och tre assist.

– Alltid skönt när det lossnar och man kan trycka in lite poäng. Men det hade ju känts bättre om vi vunnit, för att uttrycka det milt. Vi får inte lov att tappa ett sådant överläge, särskilt inte när det återstår så lite av matchen, konstaterade Sebastian Dyk, som innan den här matchen stod på två mål och inga assist.

– Personligen för självförtroendet var det ju ett lyft och för hela kedjan också. Vi har jobbat hårt i flera matcher och inte fått utdelningen vi förtjänade. Idag gick det bättre för oss allihopa. Att förlora så här svider dock rätt mycket!

Efter matchen låste laget in sig och pratade igenom det som hänt.

– Vi sa en del saker och det vi sa stannar inne i omklädningsrummet. Det är det som kännetecknar ett bra lag, att vi kan vara raka och ställa krav på varandra både på träningar och match. Klart att det händer att man gör dåliga insatser en säsong. Den här gången var vi dock inte dåliga i 50 minuter. Om vi bara spelat vidare på det viset hade vi vunnit lätt. Men vi får lära oss av det här och gå vidare, poängterade Sebastian Dyk.

För Panterns Robin Sterner var det också en kväll med blandade känslor. Först gjorde han två mål, 1-0 och 4-1, och sedan fick han en puck i huvudet. Med ett par minuter kvar att spela tvingades han bryta matchen och det kan handla om en hjärnskakning.

Södertälje levde högt på moral, försvarsspel och omställningar. Och bottenlaget har fått ett lyft. Segern var den fjärde på de fem senaste matcherna och den tredje raka. Utan dansken George Sörensen i målet hade det dock aldrig blivit någon poäng. Han höll nere siffrorna när IK Pantern trummade på och klev fram när det skulle avgöras.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close