Nyheter

Nihlstorp out – Gunnarsson in

Under gårdagens hemmamatch mot HV71 tvingades Cristopher Nihlstorp kasta in handduken redan efter period. En skadekänning tvingade Redhawksmålvakten att avbryta matchen. Nu står det klart att Nihlstorp behöver opereras.

– “Stoffe” har ådragit sig en skada på underkroppen som kräver operation. Den kommer att genomföras under nästa vecka och rehabiliteringen beräknas ta mellan tre och fem månader, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

I Cristopher Nihlstorps skadefrånvaro kommer Jonas Gunnarsson att återvända till Redhawks. Under hösten har han varit utlånad till HV71, men från den 1 november är han tillgänglig för spel i Redhawks igen.

– I den här situationen var detta det bästa som kunde hända för oss. Jonas är en jättebra målvakt, det vet vi. Det är något han visat hos oss tidigare och under hösten i HV71. Jag tyckte att vi hade seriens bästa målvaktspar med Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp och det tycker jag att vi har även med Alenfelt och Jonas Gunnarsson, säger Sylvegård.

Fakta: Jonas Gunnarsson
Målvakt, vänsterfattad
Född: 1992-03-31
Födelseort: Eksjö
Läng/vikt: 185 cm/89 kg
Moderklubb: Eksjö HC
Klubbar i karriären: Nässjö HC, HV71, IF Troja-Ljungby, Malmö Redhawks, IK Pantern, Milwaukee Admirals.
Meriter: Guld TV-Pucken 2008, JSM-guld 2013, JSM-silver 2012, Avancemang till SHL 2015.
Aktuell: Återvänder till Redhawks den 1 november efter att ha varit utlånad till HV71 under hösten.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close