Nyheter

Ny ungdomsbonus till Ängelholms FF

Ängelholm går segrande även ur den avslutande delomgången i ungdomsbonusen, och gör det som vanligt i majestätisk stil.
– Framgångarna i ungdomsbonusen visar att om man jobbar tillräckligt hårt och efter vår akademiverksamhets koncept så räcker det till att spela minst Division Ett-fotboll, säger Peter Bjurenwall, assisterande tränare.

Ängelholm har under hela säsongen radat upp segrarna i ungdomsbonusens delomgångar i majestätisk stil och det skulle kännas konstigt om de inte avgjorde den sista delomgången på samma sätt. Med flera unga spelare i truppen som har getts förtroendet segrar ÄFF på nytt.
– Det visar väl att vår akademiverksamhet med Markus Tilly i spetsen fungerat under de åren han jobbat för att få fram fotbollsspelare till A-laget. Vi har Oscar Zachrisson, Edvin Nilsson, Emil Rydström och Oliver Stojanovic-Fredin som alla kommer från vår egen verksamhet. Sen har vi lånat in Filip Örnblom från Öster, han är född 1999 och vi tror det har gett honom mycket att spela matcher från start i Division 1, säger Peter Bjurenwall, den assisterande tränaren i Ängelholms FF.

Delomgångsvinsten genererar 15000 kronor till föreningen, ett viktigt tillskott för klubben.
– Pengar är viktiga men man måste se till det sportsliga först. Men det är ingen som tagit en risk för att de här killarna skall spela A-lagsfotboll och således är det ju ovanpå klubbens budget så det är bara en bonus att det trillar in pengar till klubben, kommenterar Peter Bjurenwall tillskottet.

Ängelholm har varit övertygande i sin satsning under hela säsongen och har vunnit samtliga delomgångar i år. Det har varit imponerande att se så många unga få förtroendet oberoende av resultaten i matcherna, tränarna har fortsatt att ge de unga spelarna i laget förtroendet.
– Vi hade en speciell början på säsongen där vi tränare kom in väldigt sent, då var det väldigt få spelare med kontrakt. Efter det har vi byggt en trupp och då har det kommit in unga spelare från föreningen i laget, vilket är kul men vi har valt de spelare som varit bäst på varje position. Det var de unga och hungriga spelarna som ville visa upp sig i det här skyltfönstret och det har de alla tagit på ett bra sätt tycker jag, slår Peter Bjurenwall fast om de yngre spelarna i Ängelholms trupp.

Den här satsningen ÄFF gjort på unga spelare sänder signaler ner i leden på akademin.
– Framgångarna i ungdomsbonusen visar att om man jobbar tillräckligt hårt och efter vår akademiverksamhets koncept så räcker det till att spela minst Division 1-fotboll. Sedan har vi sett spelare här under säsongen som gått vidare och spelat fotboll på en högre nivå. Våra spelare har sett att skillnaden inte är så stor utan det gäller att bara ligga i och jobba hårt, avslutar Bjurenwall.

Topp 5 i Ungdomsbonusens delomgång 4

1) Ängelholms FF, 33 poäng (15,000 kronor)
2) Skövde AIK, 19 poäng (12,000 kronor)
3) IFK Luleå, 16 poäng (9000 kronor)
4) Mjällby AIF, 14 poäng (4500 kronor)
Ljungskile SK, 14 poäng (4500 kronor)

Relaterade artiklar

Back to top button
Close