FotbollNyheter

Dubbel lycka i Janstorps AIF

Janstorps AIF har haft en minst sagt bra säsong på Kämpavallens IP i år. Den lilla klubben, hemmahörande i Skurups kommun, lyckades ta klivet upp med båda sina representationslag denna säsong. Huvudtränarna Fredrik Holst och Patrick Nilsson är nöjda med sina lags prestationer i år.

Fredrik Holst tog över som huvudtränare för Janstorp AIF:s damlag förra säsongen, då slutade laget femma i division 3. Denna säsong hamnade laget en andraplats i division 3, strax bakom ett hårt satsande Trelleborgs FF. Tränare Holst är nöjd med säsongen som varit.
– Den har varit över förväntan faktiskt. När jag tog över ifjol var vi knappt ett lag men vi lyckades få hit ett par nyförvärv. Vi visste att vi hade ett bra lag men jag trodde inte riktigt det skulle gå så här bra.

Andraplatsen i serien skulle egentligen inte innebära avancemang. Men laget fick, på grund av lag som dragit sig ur högre upp i seriesystemet, en plats i nästa års division 2. En placering som laget siktat mot hela säsongen.
– Det har varit lag uppifrån som dragit sig ur. Det har jag vetat om och vi siktade hela tiden på att bli bästa tvåan i division 3 i Skåne så vi fick den här möjligheten. Något vi inte säkrade förrän i sista omgången.

Lagets stora styrka är glasklar enligt Holst – de hatar att förlora. Det tror han är den största anledningen till att laget i år lyckas ta klivet upp.
– Att vi har en spelartrupp som är väldigt bra. Alla är ute efter samma mål och vi hatar att förlora. Det säger kanske alla tränare, men denna gruppen hatar verkligen det. Vi kan ha tjafs på träningarna om huruvida en boll är ute eller inte. Det är det man vill ha ut av en spelartrupp och det är en dröm för en tränare. Det är en dröm för en tränare, även om det skapar problem också. Men just att laget hatar att förlorar gör att alla gör det där lilla extra, både på träningar och match.

Hur tänker ni nu inför nästa säsong i division 2?
– Vi måste etablera oss först och främst. Sen kommer det ju en månad nu då vi får se vad som händer. Vi kan få in en massa nyförvärv, vi kanske tappar några. Jag har ingen aning men det känns tryggt i truppen så jag tror inte vi tappar någon. Den är helt avgörande för vår målsättning, avslutar Holst.

För herrlaget i division 5 har det inte varit en sämre säsong. Laget var nykomlingar i division 5 men lyckades ändå sluta tvåa i sin serie. Laget lyckades, via kval mot Sjöbo IF och Hanaskogs IS, ta klivet upp till nästa års division 4 och tränare Nilsson säger så här om säsongen.
– Jag är riktigt nöjd med säsongen i helhet. Det är klart, vi har haft några små plumpar i protokollen, men i det hela så är vi fruktansvärt nöjda. Både med spelare, förening och avslutningen på säsongen. Vi är ändå nykomlingar och visst, vi fick ett par namnkunniga nyförvärv men vi var trots allt nykomlingar och går upp via kval. Det är starkt gjort!

Anledningen till lagets starka prestationer i år tror han är lagets starka sammanhållning.
– Dels kan jag säga att vi har en fruktansvärt bra sammanhållning. Den tror jag inte finns i många andra föreningar, det kan jag säga. Sen har vi många duktiga fotbollsspelare och har 15–16 spelare som håller måttet och det har vi visat. Sen har vi också de där spelarna som kan göra det lilla extra på egen hand, det är i dem viktiga matcherna de har klivit fram.

Hur tänker ni nu inför nästa säsong i division 4?
– Givetvis är det att försöka etablera oss i fyran. Det är ingen som tror på något bättre än så. Men som jag ser det så tror jag att, med vår startelva och några nyförvärv, vi kan vara med i mitten av tabellen.

Nilsson gläds också över damlagets framgångar och nämner även att ett annat lag i klubben vann sin serie.
– De har gjort en bra säsong också så det var roligt. Det förtjänade de verkligen, de är för bra för att spela i trean.
– Det är ett positivt flyt nu i Janstorp. Även herrarnas B-lag vann sin serie. Det är ett uppsving och jag hoppas vi kan fortsätta på denna positiva vågen, avslutar Nilsson.

Rasmus Hansson
Foto: Christian Örnberg, Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close