H65HandbollHandbollsbloggenLUGINyheter

Min trippel till 12 gånger såsen

Handbollsligan slumrar den här veckan, men det finns mycket annat som förtjänar uppmärksamhet.
Ikväll spelar Eslöv sitt tredje Skånederby för säsongen och bataljen mot Kristianstad ska bli väldigt intressant att följa. Laget har plockat in två egna juniorer i truppen för att “fylla ut” (Maja Thomasson och Irma Molin) och det ger positiva signaler för framtiden.
Tro inte att de är försvagade för det. Snarare har de ett “bättre” lag eftersom linjespelaren Emelie Lindvall troligen är tillbaka efter sin fotskada.
Det ska bli intressant att se om du kommer i närheten av energinivån som de hade mot LUGI.

Kristianstad har med sina fem raka segrar ingen större press på sig. De har fyllt på med unga, men ändå meriterade, Julia Golubeva (ryska) på nio meter och troligen spelar hon redan nu.
Jag tycker ändå att nordostskånskorna blivit för stora favoriter hos spelbolagen här. Eslöv ger knappt fyra gånger pengarna – i en match jag tror blir väldigt jämn. Spelvärdet alltså på hemmalaget.

***

På tal om obesegrade skånska lag i SHE så spelar H65 seriefinal borta mot Skuru under lördagen.
Vem som ska stå i mål i Nacka är oklart. Lagets båda (!) målvakter skadade sig senast i förlustmatchen mot Sävehof och nu ryktas det om att Nathalie Wingemo är aktuell för klubben. Hon som lade av med handbollen efter Eslövs säsong 15/16.

Spelbolagen har gjort Skuru till favoriter. Det köper jag INTE med de förutsättningarna.

På tal om H65 ska jag strax iväg och podda med Ola Månsson (och kollega Jimmy Fors). Om ni tyckte att Basti & Konrad Rasmussens skånska var lite väl grötig kommer en ny prövning i form av Olas Löddedialekt…

***

LUGI ska ta sig an Önnered borta.
Önnered som piskade Västerås borta!
Jag tror, som sagt, att det blir ett lämpligt tillfälle för LUGI att studsa tillbaka.

Eslöv, H65 och LUGI alltså – det är en i mina ögon spelvärd trippel.
När Nordicbet dessutom dopat den trippeln på allmän begäran (under fliken #lovethebet) och erbjuder 12 gånger pengarna är det värt att pröva.

***

I småklubbshandbollen finns det också en del godis.
Jag känner starkt för division fyra-derbyt mellan Björnen och Tomelilla ikväll, fredag en löningsvecka i Färsingahallen… Den matchen har dock kollegorna Rasmus Hansson och fotograf Lola Nilsson fått till uppgift att bevaka.
Det är tveksamt om de har en aning vad som väntar…

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close