FotbollMalmö FFNyheter

Pavle Vagic kommer att få sin guldmatch i MFF

Hittills har alla i MFF-truppen utom Pavle Vagic (bilden) fått speltid. Räkna därför med att den 17-årige lärlingen kommer att få göra ett inhopp i någon av de två matcherna som återstår för MFF i Allsvenskan.

– Det finns med i tankarna att ge honom några minuter eftersom han varit med oss hela året. Så det ska vi verkligen försöka att få till, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Att ha gjort minst ett inhopp är även avgörande för att han ska få en guldmedalj.

Efterstom Pavle Vagic har åldern inne skulle han kunna spela när Malmö FF U17 på söndag spelar SM-final mot IF Elfsborg i Borås. Men det har MFF:s ungdomsledning bestämt att han inte ska göra. De som varit med och fört fram laget till finalen ska prioriteras. Därför kommer man inte att förstärka med varken Vagic eller till Österlen FF utlånade målvakten Jakob Tånnander.

Men ett SM-guld för seniorer smäller högre än ett för U17 och det kan alltså ett inhopp i helgens bortamatch mot Sirius eller den avslutande hemmamatchen mot BK Häcken säkra för Pavle Vagic.

Den andre lärlingen Samuel Adrian har redan spelat i årets allsvenska. Han fick hoppa in de sista sex minuterna mot Jönköpings Södra i juli.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close