FotbollMalmö FFNyheter

MFF U17 fick nöja sig med silver i SM

Det blev inget SM-guld för MFF U17. I finalen mot Elfsborg på Borås Arena föll MFF med 0-2 och när lagkaptenen Gustaf Winroth kallades fram till prisbordet var det andrapriset han fick ta emot.

– Bittert! Vi har slagit dem förr och borde gjort det igen, konstaterade den besvikne tränaren Robin Asterhed.

– Frånsett de första tio minuterna då vi hade stora problem med att få igång spelet från dödbollsituationerna gjorde vi en prestation som vi ska vara glada och stolta över. Inte nöjda eftersom vi inte vann, men stolta. Vi var det spelförande laget hela tiden precis som vi alltid försöker att vara.

Målen kom i den andra halvleken och både 1-0 och 2-0 var resultatet av fasta situationer. Det första gjorde Elfsborg på en frispark som skarvades in av Aleksandar Ceganjac och det andra kom på en hörna som MFF-målvakten Måns Ingvarsson boxade in i det egna målet.

171029 Malmš FFÕs lagkapten Gustaf Winroth tar emot 2:a priset av Christer Gustafsson ledamot av Svenska fotbollsfšrbundets tŠvlingskommite efter U17 SM-finalen i fotboll mellan Elfsborg och Malmš FF den 29 oktober 2017 i BorŒs. Foto: J…RGEN JARNBERGER / BILDBYRN / Kod JJ / Cop 112
MFF:s lagkapten Gustaf Winroth tar emot andrapriset av Christer Gustafsson, ledamot av Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté.

Innan 1-0 hade MFF ett par riktigt vassa chanser, bland annat ett ribbskott av Jesper Dickman.

MFF ställde upp med följande lag (4-3-3):

Måns Ingvarsson – Albin Sundgren, Victor Larsson, Linus Borgström, Yahya Kalley – Gustaf Winroth, Melker Nilsson – Yasin El Harrab – Patriot Sejdiu, Granit Rushiti, Jesper Dickman.

Inför den andra halvleken gjorde MFF ett tidigt byte. Granit Rushiti gick ut och Amel Crnalic kom in.

I och med segern blir det IF Elfsborg som ska kvala till UEFA Youth League. MFF kan också gå dit utan kval om A-laget ytterligare en gång lyckas kvala in till Champions League.

17-årige Pavle Vagic kunde varit med i SM-finalen. Men han tog SM-guld på ett annat vis. Samma dag fick han göra allsvensk debut när Malmö FF körde över Sirius med 4-0 och den matchen innebär att han blir en av spelarna som kommer att få SM-guld för seniorer 2017.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close