H65HandbollHandbollsbloggenLUGINyheter

Tackarrrrr…

Helgens SHE-koll summeras på följande sätt:

Helgens dunderbesvikelse: Team Eslöv

Så oerhört tafatt, viljelöst och ovärdigt. En svag första halvlek följdes upp av en fullständigt absurt dålig andra. Med tanke på vad laget presterade borta mot LUGI är det inte acceptabelt att underprestera så fullständigt några dagar senare.
Att det var 14:e raka hemmamatchen i SHE utan seger är högst anmärkningsvärt. Tränare Westerlund bekräftade också att laget faktiskt presterar betydligt bättre på bortaplan.
Om det sitter i huvudet? Till 100 procent.

Team Eslöv står nu inför en hemmamatch mot Skara.
Jag har svårt att se laget få en bättre chans att bryta mardrömssviten. Skillnaden på Skara hemma jämfört med borta är stor och jag utgår från att lagledningen bryter de mönster som finns inför den matchen.
Byt uppvärmning, byt omklädningsrum, byt uppladdningsmusik, byt startuppställning, åk buss till Markaryd och vänd. Ändra på någonting! Ur ett “hänga kvar i SHE-perspektiv” är detta en brutal nyckelmatch.

Helgens tumme upp: Sten Ravhed
Sten kan lite förenklat beskrivas som Kristianstad Handbolls starke man. När laget kontrade in ett mål borta mot Eslöv och kopplade grepp efter en knapp kvart tittade han på mig och gav tummen upp.
Nu har han nämligen det topplag i SHE som han siktat på att få. KHK må vara en “blandras”, men efter sex omgångar finns det all anledning till hög svansföring.
Nu väntar topplagen Sävehof, Skuru och H65. Förmodligen bryts segertrenden inom den närmsta tiden. Men det har nog varit nyttigt för KHK att ha fått ett relativt snällt inledningsprogram på säsongen. Alla älskar ju ett vinnande lag och i Kristianstad verkar man vara lite som i Malmö – är det inte ett topplag det handlar om så skiter man i det.

Handboll, Dam, SHE, Lugi - Kristianstad

Helgens “tackarrrrr…”: Spelbolagen
Ett uppvarvat H65 Höör åkte upp till Nacka för att möta Skuru med två målvakter skadade. Trots det förutsättningarna, samt att man är ligans bästa lag, blev hemmalaget favoriter. Det var länge sedan jag loggade in hos bookien med sådan iver som jag gjorde efter att ha fått uppvärmningsrapporten från Nacka…
Seger med 13 bollar blev det för H65 och bortsett från den totala krossen fanns två detaljer som är värda att nämna.
* Anna bardis fick det att lossna efter en trög säsongsinledning och det märktes på henne att självförtroendet fick en boost efter det nio målen. Jag kan bara anta att pressen som “Tollbrings ersättare” måste ha känts av.
* Om någon tvekat på om Kristin Thorleifsdottir var en bra värvning sitter de tysta nu.

171028 H65 Hššrs Anna Bardis under handbollsmatchen i SHE mellan Skuru och H65 Hššr den 28 oktober 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

 

Helgens “Phuuuu”: LUGI
Först smått oproportionerlig glädje när matchen var slut och LUGI bortaslog Önnered med 19-24. Sedan en enorm lättnad,
LUGI imponerade inte, men tog ett steg i rätt riktning och växlade tillbaka till vinnarspåret.

När det hackar i maskineriet hos olika lag, som när spelare säljs eller blir skadade, så brukar det finnas spelare som plötsligt tar ett stort steg framåt.
I LUGI var det Ellinore Johansson som, inte ett dugg förvånande, var den personen. Och det var knappast någon tillfällighet. Nu när hon får spela mer på nio meter får vi se hur vass hon är.
Genombrotten, älgkliven och snärtarna upp i kryssen. Nio mål blev det för Hässleholms främsta handbollsexport på en evighet (någonsin?).

***

Missade ni poden med Ola Månsson?
Fy på er.
Men nedan i bloggen får en ny chans.
På onsdag kommer en annan Kävlingeprofil till #Hutteboll – Johan Zanotti.
Är det något vi bör ta upp? Dra ett mail till christoffer.ekmark@skanesport.se

Hutteboll #10 – möt Ola Månsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close