skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheterTrelleborg FF

Marko Johansson TFF-spelare även nästa år

Malmö FF och Trelleborgs FF har kommit överens om att förlänga låneavtalet för målvakten Marko Johansson.

Det nya avtalet gäller hela nästa års säsong.

Hittills i år har den 19-årige talangen spelat samtliga 29 matcher för TFF i Superettan och det är han den ende i truppen som gjort.

– Marko har tagit stora steg i sin utveckling under året med regelbunden speltid i seniorfotbollen. Han visar en stabilitet i sitt spel och med det har hans självförtroende vuxit. Det känns bra att han får bygga vidare på den vägen nästa säsong. Dessutom fortsätter hans nära samarbete med Jonnie Fedel som är i båda klubbarna som målvaktstränare, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

MFF har ett kontrakt med Marko Johansson som gäller till och med 2020 års säsong. Det skrevs i mitten av september sedan han etablerat sig i TFF och Superettan och huvudspåret har hela tiden varit att han skulle lånas ut även 2018, helst till TFF och gärna i Allsvenskan. Ett par andra klubbar på hög nivå anmälde också intresse, men nu har alltså MFF och TFF kommit överens.

TFF-tränaren Patrick Winqvist ser det som ett stort plus att ha Marko Johansson i laget även nästa säsong.

– Vi har fått ut precis det vi och MFF ville med utlåningen. Marko har tagit stora kliv. Han är inte färdig än, men har blivit bättre på det mesta. Han har dessutom hjälpt till att utveckla vårt spel, precis som planen var. Hans skicklighet i luften, i igångsättningarna och i spelet med fötterna har varit viktiga faktorer. Sedan gör han fortfarande misstag, som mot HIF, men de blir färre och efterhand har nollorna kommit också, berömmer Patrick Winqvist.

Marko Johansson känner också att det är en bra lösning, inte minst sedan Fredrik Andersson klivit fram och spelat bra efter Johan Dahlins skada. I den utvecklingsfas Johansson befinner sig i är det viktigt med speltid.

– Jag vill spela seniorfotboll och under året har jag lyckats i konkurrensen om målvaktsplatsen i Trelleborg. Det har gjort att jag har växt både på och utanför plan. Jag vet mer om vad som krävs av mig som fotbollsspelare. Att vara kvar i Trelleborgs FF ett år till gläder mig. Jag kommer att bli både starkare och reaktionssnabbare. Det kommer att bli en helt annan Marko, säger han i pressmeddelandet.

Marko Johansson startade i MFF redan som liten knatte, debuterade 2015 som 15-åring när hoppade in och höll nollan i Champions League-kvalet borta mot litauiska FK Zalgiris Vilnius och skrev sitt första A-kontrakt 2016.

Hittills i år har han hållit nollan sex gånger för TFF i Superettan och har under säsongen spelat sex U19-landskamper för Sverige och deltagit i EM-slutspelet i Georgien som förstemålvakt.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close