skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHandbollsbloggenHK MalmöLUGINyheter

Malmö har fått sitt boogieteam

LUGI åkte minsann ner och örfilade upp HK Malmö (23-25).
Den såg jag inte komma.
Speciellt inte när Anders Hallberg satt på bänken innan match.

Drygt 2000 personer i Baltiskan fick se en spännande match där, i mina ögon, LUGI stred vackert mot ett Malmö som agerade både lojt och småkorkat. Faktum är att LUGI borde lett med mer än två bollar i paus (11-13).
Det HK Malmö som krossade IFK Kristianstad var ett helt annat lag, så mycket kan vi slå fast. De fick tre straffar mot två och åkte på fyra utvisningar mot LUGI:s sex. Men de tog inte sina chanser.

I detta spännande Skånederby turades lagen om att ha ledningen men Malmö lyckades bara varva upp korta stunder. Trots ett stundtals läckert målvaktsspel av båda keeprarna i HKM överglänstes de som helhet av Josip Cavar i LUGI-målet.
Beutler, Säverås och Cavar är för övrigt etta-fyra-femma i Handbollsligans målvaktsliga. Det märktes.

Josip som vi förresten ska hutta in i vår handbollspod #hutteboll. Han kilar ju stadigt med Melissa Petrén och kunde vi göra pod på Emma Rask & Adam Tumba måste vi ta det här tillfället också. Sedan blir det Ebba Engdahl/Linus Nileskog och tja, vad har ni mer för skvaller där ute…?

Jag hade räknat ut LUGI när de mötte HKM på hemmaplan och låg under klart en bit in i andre halvlek. Då steg Alfred Jönsson in och tokdominerade.
Den här gången var det en 99:a som klev fram och visade vägen.
Karl ”Pråmen” Wallinius.

När LUGI under de sista tio minuterna vände underläge 20-19 till 23-24 gjorde 18-åringen med de största fötterna söder om Dalälven fyra av fem mål. Alfred Jönsson signerade LUGI-segern med sitt 23-25 i sista sekunden.
Och då har jag ändå inte ens nämnt Hampus Jildenbäck förrän nu – planens bäste spelare.

I fjor noterades följande resultat lagen emellan:
Malmö-LUGI 22-25
LUGI-Malmö 27-22
Malmö-LUGI 26-25
LUGI har alltså fyra på fem mot HK Malmö förra säsongen och nuvarande. Boogieteam!

Så, för att summera.
LUGI visade återigen imponerande moral och matchade återigen in nya spelare i svensk elithandboll. En perfekt dosering av taktisk finess, kyla, spetskompetens och idiotvilja blev en perfekt gräddad kaka.
HK Malmö visade återigen att deras imponerande höga toppar inte är värt mycket så dalarna är så här djupa. Vi kan, och ska, begära mer utav dem.
Malmö må vara ett bättre lag på papperet. Det sköna med idrotten är att det (normalt sett) avgörs på planen – inte på skrivborden. Åtminstone så länge paragrafryttarna på förbunden hålls bundna i stallet.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close