IK PanternIshockeyNyheter

Pantern knäckte AIK

Redan efter en halv period ledde IK Pantern med 3-0 över AIK. Efter det höll Kirsebergsgänget tremålsledningen och vann med 5-2 och är ny tvåa i Hockeyallsvenskan.

– Vi var klart bättre än dem i första perioden och även i den tredje. Då kom vi tillbaka till det raka spelet igen. Vi var lite omständliga i den andra då det var mycket spel öst-väst. Totalt sett vann vi välförtjänt och killarna hade det rätta tålamodet, summerade IKP-tränaren Håkan Åhlund.

AIK reducerade i den första perioden och kom nära när Kalle Jelvert satte 2-3 i den andra.

Men redan i den nedgångsperioden kunde Pantern avgjort matchen eftersom både Kim Johansson och Sebastian Dyk hade rena frilägen mot AIK-målvakten Erik Källgren. Avgörandet kom dock i den tredje perioden när Martin Janohls och Olle Liss (bilden) nätade.

 

För poängkungen Liss var det säkert ett viktigt mål. Han har spelat bra, men fått klen utdelning.

171031 Panterns Olle Liss jublar efter sitt 5-2 mŒl under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och AIK den 31 oktober 2017 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91881
Olle Liss

– Jag tycker att det är jätteviktigt att vi sprider ut målgöradet på fler enheter. Dennis Svenssons lina med Sebastian Dyk och de andra har gjort många mål de senaste matcherna. Idag spred vi det och det är betydelsefullt på sikt. Vi måste ha flera hot helt enkelt och mot AIK idag var det verkligen utspritt, konstaterade Håkan Åhlund.

Fem mål, fem målskyttar – förutom Janohls och Liss Robin Dahse, Sebastian Selin och Nicklas Jadeland – och mål av alla fyra enheterna. Dessutom spelade Robin Jensen stabilt i målet. AIK-målvakten Erik Källgren var mer upp och ner. Han höll kvar laget i matchen med frilägesräddningar, men såg också rejält yrvaken ut i den första perioden när Pantern gick loss till 3-0.

På fredag spelar IK Pantern borta mot Timrå. Det är ettan mot tvåan i tabellen. När lagen möttes förra gången vann IKP med 1-0.

I sällsynt tuff konkurrens med Malmö Redhawks i Arenan och HK Malmö-Lugi i Baltiska Hallen 100 meter bort lockade Pantern cirka 600 åskådare. Mot slutet stod de flesta upp och hyllade laget.

– Vi försökte inte flytta matchen. Vi jobbar på och hoppas att metoden att locka publik är att vinna och prestera bra hockey, tyckte Håkan Åhlund.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close