H65HandbollNyheter

Genombrott för Gry när H65 vann stort

När H65 Höör slog BK Heid med hela 37-18 (18-10) noterades klubben för den största segern i klubbens historia i högsta serien.
– Men det är först om några veckor vi ska vara som bäst säger Ola Månsson.

Det finns överkörningar, kölhalningar och krossar.
H65:s seger mot BK Heid var någonting ännu mer. Aldrig tidigare har H65 Höör vunnit med så stora siffror i en match i Elitserien/SHE.

Gry Bergdahl, som inför den här säsongen plockades in från OV Helsingborg, har en tydlig “andrafiols-roll” bakom Jannike Wiberg. I denna sin första 60-minutersmatch noterades Bergdahl för en officiell räddningsprocent på 48.
– Då var jag ändå inte med alls de första tio minuterna. Jag var väldigt nervös. Sedan släppte det och jag fick ju bra hjälp av försvaret, säger Gry.
Efter en försäsong och sju matcher där H65 gått rent, vad har den här tiden betytt för dig?
– Jättemycket! Det går framåt hela tiden, varje träning händer det någonting nytt. Steget från OV hit är tio stegs stort!
I andra halvlek släppte ni in två mål på drygt 20 minuter…?
– Det här var en stor match för mig. Att jag fick komma in i Champions League-kvalet var också stort såklart. Det är jätteskönt att ha den här upplevelsen i ryggen när vi går in i Europaspelet i november.

_19a1690 _19a1686-1 _19a1623-1 _19a1676-1

Ola Månsson:
– Jag är mest nöjd med de första 52 minuterna. Sedan tappar vi lite energi och släpper in några onödiga bollar.
Men du grymtar väl inte efter en 19-bollarstriumf?
– Nej nej. Totalt sett svarade vi för en riktigt bra insats!
Alla fick vara med och bidra?
– Ja, och att en spelare som Amanda Andersson fick 30 minuter idag är en erfarenhet för henne som är nyttig. Amanda är en 99:a från IFK Malmö som vi hoppas ska hjälpa oss till framgångar i framtiden. Därför är det bra att få de här minuterna lite då och då.
Sju av sju segrar i SHE. Och nu ska ni öka?
– Nu väntar luriga matcher mot ett halvdesperat Boden och sedan seriefinal mot Kristianstad. Därefter blir det ett dubbelmöte i EHF-cupen mot Metzingen. Vi har släppt på träningen just nu för att kunna vara som bäst då, avslutar Ola Månsson.

Christoffer Ekmark

Foto: Martin Trobäck – kantbilder.se

Relaterade artiklar

Back to top button
Close