FotbollMalmö FFNyheter

MFF U21 avslutade säsongen med att slå IFK Göteborg

MFF U21 vann med 3-0 över IFK Göteborg på Kamratgårdens hybridgräs. Max Olsson gjorde två mål och mittbacken Dennis Hadzikadunic (bilden) det tredje efter hörna.

Hadzikadunic är en vass huvudspelare, inte minst på fasta, men den här gången gjorde han mål med foten på Samuel Adrians hörna.

MFF ställde upp med ett ungt U19-betonat lag, men vann klart.

– IFK Göteborg hade också en ung elva så i det fallet var det lika. Men spelmässigt var vi överlägsna i alla parametrar. Jag tror inte att vår målvakt Mathias Nilsson hade ett enda avslut mot sig på hela matchen och har svårt att plocka ut någon enskild spelare. Den här gången var alla bra, sammanfattar MFF-tränaren Olof Persson.

MFF ställde upp med följande elva:

Mathias Nilsson – Aron Mar Brynjarsson, Hugo Andersson, Dennis Hadzikadunic, Joakim Sjöberg – Pavle Vagic, Victor Kristiansson, Samuel Adrian, Laorent Shabani – Max Olsson, Kevin Harletun.

Efter 65 minuter bytte MFF ut Dennis Hadzikadunic och Samuel Adrian och lite senare gick Hugo Andersson ut på grund av en lätt känning i yggen.

– Dennis och Samuel bytte vi ut för att de ska kunna träna ordentligt på fredag.

IFK Göteborg testade två unga spelare, Noah Alexandersson från Frölunda (född 2001) och Isak Jansson från Skene (född 2002). Noah är son till förre HBK- och IFK Göteborgsspelaren Niclas Alexandersson. De hade dock lika svårt att glänsa som de övriga Blåvitt-spelarna eftersom MFF dominerade så kraftigt.

Matchen spelades på hybridgräsplanen på Kamratgården, en plan som i sättet att anlägga den i mycket liknar den nya träningsytan med hybridgräs som MFF nyligen invigde på Stadionområdet. Därför var det ett bra besked för MFF att planen var riktigt bra.

– Att ha en så bra plan den 1 november är perfekt och det var ett nytt bevis på att vi kommer att få jättestor nytta av vår nya yta. Det blir ett verkligt lyft för oss.

Hybridytan har varit lite hård nu i början och Fritidsförvaltningen säger att det är något som försvinner efter en tids användning. Hur var det med gräset i Göteborg som ska likna det i Malmö?

. Vi pratade lite med Alf Westerberg och de andra och att hårdheten försvinner efterhand stämmer, konstaterar Olof Persson.

Matchen var MFF U21:s sista för säsongen. Alla de andra lagen har inte spelat färdigt, men resultatet innebar att MFF vann sin B-slutspelsgrupp.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close