IshockeyNyheter

Positiva tongångar i Trelleborg Vikings

Trelleborgs IF Vikings håller för närvarande till på ishockeyns lägsta nivå, idag spelar laget i division 3. Tränaren för seniorlaget och ansvarige för hockeygymnasiet i Trelleborg, Bengt ”Olis” Ericsson, hintar dock om att ishockeyn i staden nu kan vara redo för att ta nästa steg.

Förra säsongen slutade laget på fjärde plats i grundserien. I år har säsongen inletts bättre och laget ligger, i skrivande stund, tvåa i tabellen. Detta trots att laget inledningsvis haft en del stökiga omständigheter att ta hänsyn till.
– Jo, det är väl öm som vin, öm som vatten. Vi har haft en konstig förberedelseperiod. Vi var ute relativt tidigt på is och hade ett träningsläger. Sen försvann ju isen här nere i vår ishall så vi var utan is ett antal veckor.
Vad hände med isen?
– Isen gick sönder så vi tränade inte på två veckor och har bara spelat matcher under den tiden. Det är svårt när man inte har bra tillgång till att träna på is. Men nu har vi fått is i hallen den här veckan, nu kör vi på som vanligt. Det finns ju bara en hall här nere.

Missnöjet med förra säsongens fjärdeplats är stort i klubben och lagets förväntningar på nuvarande säsong är tydliga; Vikings ska sluta högre upp i tabellen än förra säsongen.
– Att bli bättre än förra året. Att vi kan visa för oss själva att vi är bättre än det vi visade förra året. Vi har en bra moral och kommer alltid tillbaka bra i sista perioden tycker jag. Hittills har vi varit bra offensivt och blivit bättre defensivt under säsongens gång.

dsc_0266-1

Bengt Ericsson menar att Vikings är en välskött förening med en och stor ungdomsverksamhet, även om de yttre förutsättningarna kunde varit bättre för klubben.
– Det är en mycket bra skött förening. Allt från styrelsen till ungdomsverksamheten är fantastisk. Vi är en relativt stor ungdomsklubb där vi är näst störst i Skåne sett till antal medlemmar. Klubben gör ett fantastiskt arbete. Det enda som fattas är kanske en hall till här nere då vi har ont om träningstider och konkurrerar dessutom med konståkning. De är ju relativt stora också.

För tre år sedan startades ett hockeygymnasium i Trelleborg som Ericsson ansvarar för. Det är ett direkt samarbete med Vikings som förhoppningsvis ska kunna lyfta regionen hockeymässigt.
– Vi startade ett hockeygymnasium för tre år sedan här i Trelleborg som jag är ansvarig för. Det är ett direkt samarbete med Trelleborg Vikings. Det är spännande! Idag är det drygt 20 ungdomar och alla är ungdomar från det lokala området.
– Klubbar som Trelleborg som spelar på den här nivån och med dess ekonomiska förutsättningar blir juniorverksamheten ganska viktig för att kunna säkra framtiden. Tack vare hockeygymnasiet kan vi få mer istid och bättre träningsmöjligheter. Jag tror det projektet är ganska viktigt för klubben i framtiden, avslutar Bengt Ericsson.

Rasmus Hansson
Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close