Nyheter

Vinslöv fyller på inför årets match

Vinslöv har haft en småknackig inledning på säsongen. Åtminstone poängmässigt. Först i omgång fem noterades första segern efter bland annat två oavgjorda resultat på hemmaplan, derbyt mot H65 och mötet med seriefavoriten Anderstorp.
– Jag är inte orolig, det kommer att bli bra, säger tränare Peter “Cassa” Jönsson.

Några få veckor innan seriepremiären hade Vinslöv ingen målvakt.
Nu ser det bra ut med Tobias Sjöberg som förstaval och Max Svensson där bakom. Hur fick du till den lösningen?
– Tobias Sjöberg var det Håkan Jönsson, min assisterande tränare som fixde. Hans bror är sportchef i Eskil och Tobias stod i Västerås i fjor där de tydligen hade gott om målvakter. så han flyttade ner tillsammans med tjejen och har verkligen varit bra. När vi kan gå ner på stabilt 6-0-försvar med laget, alltså när grabbarna är redo för det, kommer Tobias att bli grym.
– Max är det värre med. Han försvinner snart.
Jaså?
– Först var tanken att han skulle börja jobba i åre, men när det inte blev någonting av med det bestämde han sig för att resa till Australien…
Hyfsad plan B ändå ju?
– Jo, men vi skulle behöva en till målvakt. Just nu har vi en junior, Ludvig Dahlberg, som är med och tränar med laget.

I dagarna blev det klart med ett nyttigt och aningen ovänat nyförvärv. Örn Östenberg, 18-åringen som lämnade IF Kristianstad för att prova på spel i isländska UMF Selfoss men återvände.
– Vi var i kontakt med Örn redan i våras, men då fick han då ett kontraktsförslag från Island som han inte kunde tacka nej. “Skulle det skita sig så hör av dig” sa jag. Och efter ett tag blev konkurrensen väldigt hårt sedan klubben plockat in några nya spelare… Han har flera kompisar i laget, lyfte luren och sedan gick allt väldigt snabbt.
Vad kommer Östenbergs närvaro att innebära?
– Att vi får en bra vänsternia och tvåvägsspelare. Som lag kommer vi att bli både vassare och bredare.

Hur har du följt Marcus Mattsson och skyttekungen Tobias Nordahl som lämnade för Karlskrona i Handbollsligan?
– Jag snackade med Mads Möller Madsen om dem idag faktiskt. Det har gått bättre än vad någon hade kunnat tro. Väldigt många är positiva till deras utveckling. Inte minst trodde man ju att Tobias skulle behöva längre tid på sig för att bli varm i kläderna. Men man blir glad av att se dem ta för sig.
– Vinslövs HK vill ju att om man går från klubben så ska man gå “uppåt”. Att går från toppen av ettan till handbollsligan är maffigt, men de har klarat det!
Angående säsongsinledningen med fyra poäng på de fem första omgångarna – har du tvivlat på laget?
– Nja. Jag har inte känt av det på det sättet. Jag har varit tydlig med att det kommer att ta tid innan vi är “på plats” som lagbygge. Om vi varit i tionde omgången så hade jag varit mer orolig.

Den 10 november väntas något av årets match i Furutorpshallen då Vinslöv ställs mot IF Kristianstad.
– Det kommer att bli fullsatt och bra drag. Inget skönspel – bara kamp. Som det ska vara i sådana här matcher…
IF har annars inlett starkt?
– Jo, men de har en riktigt vass förstauppställning. Det fungerar inte över hela säsongen att inte byta oftare – något som även gäller oss. Med tiden kommer vi nog att bli väl så bra, avslutar “Cassa”.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close