FC RosengårdFotbollNyheter

FC Rosengård värvar från Djurgården

Johanna Rytting Kaneryd från Djurgården är klar för FC Rosengård.

– Jag är otroligt glad att vi lyckats få Johanna till FCR. Hon är en ung, spännande spelare som har egenskaper som är väldigt unika i svensk fotboll. Hon kommer tillföra mycket till vårt anfallsspel, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Johanna Rytting Kaneryd är 20 år gammal och kom till Djurgården inför säsongen 2016. Det året fick hon även utmärkelsen “Årets genombrott” på Fotbollsgalan och var med i U20-VM. Moderklubben är Forsby FF, men hon har även spelat i Tyresö FF och Älta IF.

Kontraktet är på två år och hon kommer att få nummer 20 på tröjryggen

– Jag vet att vår miljö kommer göra henne ännu bättre, säger Therese Sjögran.

– Jag känner mig stolt och glad över att ha skrivit på för FC Rosengård. Det ska bli otroligt motiverande och utvecklande att få träna med dom bästa i Sverige. Känner att det här blir en bra utmaning för mig att ta ytterligare steg i min karriär, säger Johanna Rytting Kaneryd i pressmeddelandet.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close