skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Nytt bakslag för LUGI:s stjärna

LUGI:s spelfördelare Jenny Carlsson har haft sin beskärda del av sjukdomar och skador.
Nu har hon drabbats av en ny smäll och tvingas stå över de flesta matcher som återstår i år.

En allvarlig kronisk tarmsjukdom.
En brutal knäskada där ”allt” gick sönder.
Och nu – ett brutet finger.
Jenny Carlsson har en viktig roll i det LUGI som fått en tung inledning på säsongen och nu går hon alltså gipsad på vänster arm. I de tre omgångar som återstår innan VM-uppehållet kommer hon inte att kunna spela.

Vad hände?
– Jag är egentligen inte helt säker men tror det var så simpelt som att jag fastnade i en väst på en träning. Jag skulle stega och då antingen fastnade jag eller slog i försvarsspelaren. Jag kände direkt att det var någonting som hade hänt men trodde bara att det var en stukning.

Det brutna fingret innebär att någon handbollsträning är utesluten, å andra sidan har Jenny Carlsson svart bälte i alternativ rehabträning.
– Det är tråkigt att när det börjat gå bättre på träningar och matcher att få backa tillbaka några steg. Men det är tur att det inte är något så allvarligt utan att man kan vara tillbaka igen så fort gipset försvinner. Förhoppningsvis backar man inte allt för mycket under den här tiden.

Carlssons frånvaro innebär att belastningen på återstående niometersspelare blir högre.´i matcherna mot Boden (h), Heid (b) och Skara (h). Förmodligen kan hon vara tillbaka den 20 december i den svåra bortamatchen mot Skuru.
– Det är förstås jättetråkigt att vara tillbaka på läktaren, men det är i tre matcher som jag på pappret tycker att vi ska vinna. För min egen del tycker jag självklart att det är tråkigt att det händer när det har börjat gå uppåt för mig och laget men det är bara att komma tillbaka, säger Carlsson.

Missade ni poden med Jenny Carlsson?
Gör inte det. I #hutteboll pratar hon om kraften att komma tillbaka efter skador och motgångar. Lyssna där podar finns eller direkt i webläsaren.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close