FotbollNyheter

Vellinge IF är tillbaka i division 4 för att stanna

Vellinge IF:s herrar är tillbaka i division 4 efter nio års frånvaro. Denna säsong lyckades laget, via kval, säkra avancemanget till fyran. Tränaren, Roger Nilsson, är nöjd med säsongen och blickar nu fram mot ett nytt derby i Vellinge kommun till nästa säsong.

Vellinge IF:s ökenvandring i division 5 och division 6 är över och klubben är tillbaka i division 4. Laget slutade i år tvåa i division 5 och lyckades knipa en kvalplats och tog sig igenom kvalet felfritt då laget vann alla sina matcher. Roger Nilsson (bilden) är nöjd med lagets säsong och att laget uppnådde målbilden som fanns inför säsongen.
– Det blev ett gott slut kan man säga. Vi hade som målsättning att ligga i topp och försöka ta steget upp. Det lyckades vi med till slut, även om det satt hårt inne. Jag tycker vi presterade bäst när det gällde som mest och vi vann alla fyra kvalmatcherna. Sett över hela säsongen var det ju Lilla Torg, Limhamn och vi som ryckte lite under hösten. Det gäller att undvika att tappa poäng mot lag som ligger i nedre regionen, Lilla torg var det laget som lyckades bäst med det. Vi tappade ett par matcher mot lag som vi var tvungna att slå för att vinna serien. Men i det stora hela är vi givetvis nöjda med säsongen.

Vad tror du det är som gör att ni lyckas ta steget upp?
– Först och främst är det ett gäng riktigt bra fotbollsspelare. Sen har vi en bra blandning mellan gammalt och nytt. Vi tillförde lite rutin i laget sedan förra året och den extra växeln som vi hade i de viktigare matcherna denna säsong gjorde till slut att vi kunde gå upp. Det tror jag är den stora skillnaden jämfört med förra året. Då hamnade vi i lite längre svackor under säsongen, denna säsongen hade vi en högre lägstanivå.

lagbild-vellinge-efter-segern
Jubel i Vellinge IF efter att avancemanget säkrats i sista kvalmatchen mot Snogeröds IF

Till nästa säsong blir det spel i division 4. Förberedandet inför den utmaningen har ännu inte dragit igång, men att Vellinge IF nu vill se till att hålla sig i fyran råder det inga tvivel om.
– Det är klart att vi strävar så högt som möjligt men vi har ännu inga utsatta mål inför nästa säsong. Vi får se lite på längre sikt. Men givetvis vill vi bli ett stabilt division 4-lag och hellre titta uppåt än neråt i tabellen, såklart.

De senaste säsongerna har Vellinge IF haft sällskap i division 5 av grannen och lillebror i byn, Vellinge FF. I och med Vellinge IF:s avancemang och att Vellinge FF slutade fyra i division 5 uteblir byaderbyt nästa säsong. Däremot behöver Roger Nilsson ingen uppdatering på att det finns ett annat lag hemmahörandes i Vellinge kommun som spelar i division 4.
– Nu har jag varit här i två säsonger och jag tycker vi har haft ett jättebra samarbete med Vellinge FF. Det har ju varit jätteroliga matcher när vi mött dem. Rivaliteten är inget jag har känt av över huvud taget. Det är klart att derbyna har varit speciella och det är klart att man vill vinna de matcherna. Annars tycker jag det har fungerat jättebra. Nu är det ju derby mot Höllviken istället.

Ni kommer inte undan kommunderbyna?
– Nej, men det är ju roligare att spela dem i fyran än i femman, avslutar Roger Nilsson.

Rasmus Hansson
Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close