HandbollLUGINyheter

LUGI-talang fortsätter i OV

Efter beskedet att Mattias Meltzers skadefrånvaro blir längre än först beräknats har OV Helsingborg sökt en ersättare för honom. OV har fått möjlighet till att låna LUGI:s vänstersexa Axel Morand.

Axel, född 1998, beskrivs som ett framtidsnamn i svensk handboll och spelar i svenska ungdomslandslaget. Han debuterade förra säsongen i Handbollsligan och med sina 194 cm har Axel både längd och räckvidd.
– Vi är väldigt glada för att på så kort tid lyckats hitta en riktigt kompetent ersättare till Meltzer, säger Filip Karlsson, sportchef OV Helsingborg.
– I OV kommer Axel komplettera Emil Lindqvist som V6, vilket kommer utveckla båda spelarna.
Axel Morand:
– Att få möjligheten att spela i OV Helsingborg känns som en tuff men rolig utmaning för mig. En utmaning som innebär att jag lär mig att ta mer ansvar och därför utvecklas som handbollsspelare, säger Axel Morand.

Samtidigt meddelar LUGI HF att de har förlängt kontraktet med Axel Morand till 2020/2021. Axel som kom till LUGI från H43 säsongen 2016/2017 genom det samarbetsavtal som finns mellan klubbarna i närområdet att genom LUGI:s elitverksamhet få möjlighet till ytterligare utveckling.
– Axel är en av de unga spelare som vi tror mycket på. Han får nu möjligheten att utvecklas sig vidare, och utlåningen är ett steg i vår utbildningsmodell som råder för alla LUGI-spelare. Det ska bli oerhört spännande att följa Axel på hans resa framöver, säger Patrik Bengtsson klubbchef i LUGI.
– Jag är glad över att Axel Morand har signerat ett längre avtal med LUGI. Han är en spännande spelare med fina framtidsutsikter, unik med sin längd och räckvidd som kantspelare. Utlåningen till OV Helsingborg är ett ypperligt tillfälle för Axel att samla på sig nyttiga erfarenheter i Handbollsligan redan nu, säger Tomas Axnér, tränare för LUGI:s herrar.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close