FotbollMalmö FFNyheter

På söndag tar Anton Tinnerholm farväl av MFF-publiken

Anton Tinnerholm har spelat sin sista match i MFF. I alla fall för den här gången.

Idag kom beskedet som innebär att alla som fyller läktarna till sista plats på Swedbank Stadion på söndag mot BK Häcken får chansen att tacka av en av de senaste säsongernas allra största publikfavoriter. På grund av varningen har fick mot Sirius är Anton Tinnerholm avstängd, men han kommer givetvis ändå att vara på plats för att ta emot hyllningarna.

– Beslutet har växt fram den senaste tiden. Jag känner att det är dags för mig att testa något nytt, säger den 26-årige högerbacken och betonar att han ännu inte vet vilken klubb han ska uppleva det nya i.

– Inget är klart. Vad jag känner är att jag vill ha ett nytt äventyr och testa mig själv framförallt på fotbollsplanen, men även i det sociala runtomkring. Sedan får jag se vad det blir. Det finns intresse från flera håll.

171016 Malmš FFs Anton Tinnerholm jublar efter att SM-guldet Šr sŠkrat efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Norrkšping och Malmš FF den 16 oktober 2017 i Norrkšping. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 35376

– Jag har varit ganska inställd på att lämna ett tag. Men det har inte varit något lätt beslut att ta eftersom jag trivts så otroligt bra i Malmö FF. Framförallt kanske med gemenskapen bland spelarna. Den är otroligt bra och jag kommer att sakna den. Stödet från supportrarna har också varit stort. Därför känns det lite vemodigt att lämna. Ändå från början har det varit mycket kärlek, men jag har scrollat genom twitter lite efter det blev officiellt att jag skulle lämna och det verkar som många unnar mig den här chansen att söka mig ett nytt äventyr. Så kärleken fortsätter både till spelarna och supportrarna.

Jämför MFF nu med MFF när du kom 2014.

– Klubben har tagit enorma kliv. Inte minst vid sidan om. Man har byggt ut gymmet, fått in en till sjukgymnast, byggt om kontoret och träningsplanen som anlagts nu nu kommer att vara otroligt viktig för den fortsatta utvecklingen. Man har dessutom anställt Jens Fjellström för den analytiska delen, som blivit väldigt bra. Det är mycket som skett vid sidan om som gemene man inte märker, men jag lämnar en betydligt mer professionell klubb 2017 än jag kom till 2014.

Vilka är dina största ögonblick i MFF?

– Det här är abolut min bästa allsvenska säsong. Jag känner att jag haft en hög nivå hela året. När det gäller bästa matchen är det lätt att säga Elfsborg, så är det ju, men det beror ju lite på hur man värderar motståndet också. Jag minns Atletico Madrid hemma då vi spelade enormt bra. Tyvärr torskade vi ju 0-2 då medan vi vann med 6-0 mot Elfsborg. Det är i alla fall två matcher jag tänker på som lite extra.

170925 Malmš FFs Anton Tinnerholm jublar med lagkamrater efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmš och Elfsborg den 25 september 2017 i Malmš. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN / Cop 178

– Sista kvarten mot Elfsborg när hela Stadion tyckte att man skulle passa mig och att jag skulle skjuta kommer jag aldrig att glömma. Men första året när vi gick till Champions League och ingen utanför Malmö trodde att vi skulle lyckas var också stort. Känslan att tillsammans med staden, supportrarna och Åge Hariede bygga upp känslan av att det här ska inte vara några problem. Även om vi blev totalt utspelade mot Salzburg borta och även i Prag visste vi att med trycket på Stadion i ryggen kunde vi klara det ändå. Det kommer jag heller inte att glömma i första taget.

Jämför MFF-årgångarna du spelat i.

– 2014 skulle jag nog ändå ranka högst! Vi hade ett jättefint lag när vi gick till Champions med Robin, Filip, Erik, Ricardinho, Mange, Halsti, Thern, Mackan, Isaac, Emil och många fler. Sedan skulle jag nog ranka årets lag som tvåa.

– 2015 kom vi bara femma i Allsvenskan, men hade toppar som var jättehöga och gick till Champions League. 2016 var vi kanske lite mer stabila utan de riktiga topparna. Det skiljer kanske inte så mycket, men 2014 först och i år näst bäst.

150929 Malmšs Anton Tinnerholm under en presskonferens infšr Champions League den 29 september 2015 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91224

Andreas Vindheim har varit din backup hela tiden. Hur bedömer du hans chanser att ersätta dig?

– Mina första år var han skadad väldigt mycket. Det här året har han faktiskt varit bra ända från början och jag tror att han kommer att utvecklas ännu mer nästa år. Han har ju fått spela mycket också som högerback när jag fått spela vänsterback. Kanske inte så roligt alla gånger för mig. men han har gjort det otroligt bra och jag tror inte MFF:s supportrar behöver vara oroliga. Andreas har kapaciteten att ta över det här på ett bra sätt.

171001 Malmš FFs Anton Tinnerholm, Erdal Rakip och Carlos Strandberg jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmš FF och Halmstad den 1 oktober 2017 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166

Din reaktion på att trots din fina säsong inte bli uttagen i landslaget?

– Klart att jag ville vara med. Sedan kan jag inte göra mer än mitt bästa och jag tycker att jag gjort en bra höst. Det hade nog underlättat om vi varit kvar i Europaspelet. Historiskt sett har man tittat mycket på det i landslagsuttagningarna. Lite spelade det också in i mitt beslut att lämna. Det är ju mer utlandsproffs i landslaget än spelare från Allsvenskan.

Hur mycket betyder pengarna i ditt val av ny klubb?

– Klart att pengarna är en del. De som säger något annat ljuger. Sedan får man värdera pengarna mot var man hamnar och hur klubben är. Att trivas och att få en bra känsla av klubben och staden spelar stor roll.

Kommer du att stå i klacken på söndag?

– Peter Åhlander har satt mig på lite uppdrag så det tror jag inte. Men jag får väl vara framför klacken och tacka dem efter matchen hoppas jag. Det hade givetvis varit bättre att få spela, men någonstans känner jag ändå att jag fick avsluta på topp med en 4-0-seger. Jag hoppas på en ny bra match och seger på söndag och att få njuta av stämningen från sidan. Någonstans finns det ju också en tanke bakom att jag redan nu före matchen går ut och berättar att jag inte ska fortsätta i MFF, säger Anton Tinnerholm.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close