FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson: Roligare att fira efter en seger

BK Häcken har en Europaplats att spela om i slutomgången. MFF har sedan länge redan säkrat seriesegern. Men efter slutsignalen väntar ett rejält guldfirande.

_ Det blir betydligt roligare att fira om vi gjort en bra match och vunnit, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

– Alla spelare och ledare vill göra en bra insats. Vi ser fram emot det som kommer efteråt, men jag tror inte att det påverkar de 90 minuterna. Träningen idag gick väl inte till historien som en av de mest energirika. Men vi vill vinna matchen och ta rekordet för bästa laget någonsin i 16-lagsserien.

Anton Tinnerholm och Lasse Nielsen är avstängda och Johan Dahlin, Carlos Strandberg samt Behrang Safari har lagts till skadelistan där Felipe Carvalho redan fanns. Det innebär att Malmö FF för andra matchen i rad måste skifta en hel del i startelvan. Efter AIK-matchen ändrades dock förutsättningarna.

– Vi kommer att göra några ändringar från senast. I AIK-matchen kändes det naturligt att fortsätta så likt det överhuvudtaget var möjligt. Efter den har det varit ett medvetet val att låta många spelare i truppen både få starta och spela, konstaterar Magnus Pehrsson.

Träningarna har hintat om följande startelva: Fredrik Andersson – Andreas Vindheim, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Oscar Lewicki – Mattias Svanberg, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Jo Inge Berget – Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg.

Lewicki som vänsterback är normalt sett en högoddsare, men i nuvarande skade- och avstängningsläge är alternativen få.

Det skulle ge följande bänk: Mathias Nilsson (målvakt), Dennis Hadzikadunic, Hugo Andersson, Magnus Wolff Eikrem, Bonke Innocent, Samuel Adrian och Pavle Vagic.

Magnus Wolff Eikrem lär få speltid.

– Ett bra tillfälle att låta honom få spela. Och alla som sitter på bänken kan få det, beroende på matchens utveckling, säger Magnus Pehrsson.

Efter matchen blir det inga fler grästräningar.

– Tisdag, onsdag och torsdag har vi alternativ träning, plus nätverksfotboll. Sedan ska vi ha många individuella samtal och utvärderingar och veckan efter har vi fyra dagar med mer av samma sak. VI ska även spela hockey, curling och beachvolleyboll, genomföra tester, samtal och se till att alla lämnar inför semestern så skadefria som de kan och så blir det fest med hela föreningen den 17 november, berättar Magnus Pehrsson.

Johan Dahlins skada är för övrigt rejält på bättringsvägen.

– Han är mycket, mycket bättre. Idag ville han gå ut och träna, men vi tyckte att det fanns liksom ingen vits med det nu. Det blev ju en irritation i knäet efter den här översträckningen och han fick svårt att hitta rätt sätt att gå, springa och röra sig.

– Men igår kände han att det var helt bra igen. Han har ju i princip varit med på alla träningar sedan han kom hit, men så kom ett pass inne på det väldigt mjuka gräset inne på gamla Mamö stadion. Då fick han i ett hopp en översträckning i landningen och sedan kom resten från det. Med rätt träning är det dock inga problem för honom att spela i flera år till, betonar Magnus Pehrsson.

Den lilla skadepausen för Johan Dahlin har dock gett Fredrik Andersson möjligheten att visa att han håller på allsvensk nivå.

– På försäsongen, när han fick ett par chanser, ingav han inte den tryggheten han visat nu så det tyder på att han haft en bra utveckling i år. De här två matcherna har han varit verkligt vass. En stor ros både till honom och Jonnie Fedel.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close