Nyheter

“Som en familj ska vi till Allsvenskan – tillsammans”

Seriesegern var säkrad, planinvasionen hade lagt sig och segervrålen tonat ut.
På läktaren stod Agim Sopi – och pustade ut.
– Det känns som en stor sten flyttats från min bröstkorg, säger Agim i ett leende fyllt med både glädje och lättnad.

Först några minuter innan slutsignalen ljöd kunde Agim Sopi räkna in seriesegern. Det som var en mindre självklarhet för tre omgångar sedan pressades till en betydligt mer lidelsefull resa.
– Jag kom till Landskrona inför förra säsongen för att ta BoIS till eliten. Nu är vi där, vrålgastade Agim till P4-legendaren Gunnar Brink i direktsänd radio.

Den här dagen handlade innan och under matchen mest om nervositet för Agim.
– Jag önskar inte detta min värsta fiende. Detta var det värsta jag varit med om, pustar Agim ut.
Hur mycket lättnad kontra glädje handlar det om för din del?
– Det känns som om en stor sten flyttats från min bröstkorg. Phuuuuu… Fattar du? Nu kan jag andas igen.
Har det varit så illa?
– Skojar du? Jag har inte kunnat gå ut på två veckor! Jag ville skippa alla gratulationer när alla trodde att det var klart. Det snackades till höger och vänster, men jag fokuserade på att vara på träningen och sedan med familjen. Ingenting annat. Mina barn och min fru vågade inte ens ta sig hit idag för de visste hur nervös jag var.
Du kanske inte är helt ensam om att ha känt så. Spelarna har ju milt sagt underpresterat mot Oddevold och Oskarshamn?
– Det är nerverna som gjort att vi förlorat de två matcherna. Ingenting annat.

Samtidigt som spelarna på planen blir skinnade på sina matchtröjor, shorts och strumpor blickas det redan fram emot 2018, derbyn mot HIF och måhända ytterligare serieavancemang.
– Nu ska vi upp till Allsvenskan, säger Agim med en blick som en rovfågel.
– Vi vet vad vi kan på planen. Vi har en spelfilosofi som vi tror på. Vi har ett bra gäng och med ett par förstärkningar vet jag att det går. Nu ska klubben scouta rätt spelare som passar in i den här familjen som vi skapat. För det är som en familj vi ska nå Allsvenskan – tillsammans, säger Agim och blickar ner över planen från sin plats på läktaren.

171104 Landskronas spelare och supportrar jublar efter fotbollsmatchen i Division 1 Sšdra mellan Landskrona och Karlskrona den 4 november 2017 i Landskrona. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166

171104 Landskronas Edafe Egbedi jublar efter fotbollsmatchen i Division 1 Sšdra mellan Landskrona och Karlskrona den 4 november 2017 i Landskrona. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166

171104 Landskronas Karim Sadat jublar efter fotbollsmatchen i Division 1 Sšdra mellan Landskrona och Karlskrona den 4 november 2017 i Landskrona. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166

171104 Landskronas spelare jublar dŒ de blivit klara fšr Superettan nŠsta sŠsong efter fotbollsmatchen i Division 1 Sšdra mellan Landskrona och Karlskrona den 4 november 2017 i Landskrona. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166

Så stannar segerfirandet upp. När det börjar skingras på publikplats får de flera hundra planstormarna syn på Agim på läktaren. De börjar sjunga Agims namn med raka hälsningar mot läktaren. Agim vinkar tillbaka, klappar sig på klubbmärket på bröstet och får en glasartad blick.
– Jag kan inte beskriva den här känslan. Fotbollen i landskrona betyder så fruktansvärt mycket och vi har tagit den här seriesegern som en stad. Inte bara som en förening eller ett lag. Fattar du skillnaden?
På tal om Allsvenskan. När du såg BP vinna Superettan, som nykomlingar, efter att ha satsat på familjära nyckelvärden – vad tänker du då?
– Att vi kan göra samma resa. Allsvenskan är inte bara löst snack.

Björn Ågren, normalt sett assisterande tränare men huvudansvarig just denna dag, njöt också.
– Vi var inte så nervösa innan matchen och med den starten vi fick så kände nog killarna att de kunde slappna av och spela ut. Agim var inte alls med i förberedelserna under matchdagen, men den här matchen handlade inte så mycket om taktik. Vi sa åt killarna att göra det de vara bra på. “Bröstet ut och huvudet upp” var det som gällde.

Mats Andersson, ansvarig för fotbollsutskottet, blickar även han för framtiden.
– I den här serien har vi helt enkelt varit bäst. Vi har spelat bäst fotboll och har haft bäst organisation. När vissa spelare blivit skadade har andra fyllt på och tagit chansen. Tillsammans har vi fungerat som ett lag och det är ledarstaben med Agim i spetsen som fått truppen att tro på att vi kan vinna varje match.
– Klubben är på väg att göra en omstart – och det kommer att bli riktigt bra i framtiden.
– Nu ska Agim och fotbollsutskottet titta på spelare tillsammans och rusta för framtiden. Men nu ska vi fira. Kanske med en bira, avslutade Andersson.

Christoffer Ekmark

Läs även:

BoIS är tillbaka i Superettan

Relaterade artiklar

Back to top button
Close