Nyheter

Eldebrink lämnar Rögle

Anders Eldebrink slutar som huvudtränare i Rögle BK. Anders och Rögle har gemensamt kommit överens om att avsluta samarbetet med omedelbar verkan.
– Jag känner att vi inte fått den sportsliga utdelning som vi hoppats på. På grund av att resultaten uteblivit har det blivit en jobbig situation med allt för mycket fokus på min person. Jag tror detta är den bästa lösningen för båda parter, jag vill innerligt att det går bra för Rögle, säger Anders Eldebrink.

Anders Eldebrink tog över som huvudtränare i Rögle BK inför säsongen 2015/16 då klubben var nykomling. Man slutade elva, en placering från play in. Året efter gick det tyngre, ett skadeplågat lag slutade näst sist och klarade SHL-kontraktet via kval.
I år har man fått en tuff inledning med bara två segrar på ordinarie tid efter 15 matcher och på lördagen förlorade man sin sjätte raka match.
– Jag har haft en fantastisk tid i föreningen och träffat många bra människor i och runt föreningen. Kanske kan mitt beslut bli en väckarklocka, det finns gott om tid kvar av säsongen att reparera den här starten och jag är övertygad om att man grejar det, säger Anders.

Rögles vd Marcus Thuresson:
– Det är alltid tråkigt när sådant här sker, det är aldrig en ensam persons fel när det går dåligt i sportens värld. Vi har förståelse för hur Anders känner. Vi vill tacka Anders för allt arbete han gjort i vår förening och önskar honom lycka till framöver, säger Rögles vd Marcus Thuresson.

Rögles lag kommer från och med måndagens träning att tränas och ledas av Roger Hansson, Patrik Ross och målvaktstränare Magnus Wennström.
– Det är tre erfarna och kompetenta personer som är kvar och leder laget. Vi har nu nio dagar på oss till nästa match hemma mot Mora och vi skall använda den här tiden på bästa sätt för att komma väl förberedda och hungriga till omstarten, säger Marcus Thuresson.

Eldebrink:
– Jag har kommit fram till det här beslutet efter förlustmatchen mot Växjö. Resultaten har uteblivit. Första året var fantatsiskt när vi infriade målsättningen och var en placering från play in, andra året var en tuff säsong med mycket skador och nu har den här tredje säsongen också börjat knackigt. Det finns inga ord längre, jag hoppas att det här kan bli en positiv förändring.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close