FotbollMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki öppnar för att stanna i MFF

Anton Tinnerholm är avtackad, några andra antyder att de är på väg bort och någon vill vänta med att diskutera saken. Men Oscar Lewicki är öppen med att han förvandlar för fullt med MFF.

Och att det mycket väl kan sluta med att han snart skriver på ett nytt kontrakt.

– MFF vill att jag ska stanna och vi pratar om det. Men det är för tidigt att säga vilket beslut jag kommer att ta. Jag har kommit i den åldern nu att jag måste tänka på vad som är bäst för mig att göra i det som återstår av karriären. Vad det är vet jag dock inte än, konstaterade han efter att ha tagit emot guldmedaljen för 2017 och hyllats av publiken.

Är det bara din agent som pratar eller är du själv engagerad i förhandlingen?

– Både och, jag är med i diskussionen. Det är ju ändå jag som ska ta beslutet.

Har du satt upp någon deadline för när du ska ha sagt ja eller nej?

– Egentligen inte. Jag kan avvakta och se vad som dyker upp. Men jag kan säga så mycket att om jag bestämmer mig för att stanna i MFF kommer det att vara med stor gläjde. Jag trivs verkligen och vet att det alltid är ett bra alernativ.

Betyg på säsongen, för laget och dig personligen?

– Härligt att få ta guld igen och jag tycker att det gått bra för mig också. Jag har hittat ett bra samspel med AC på mitten och tycker att jag hållit en jämn och bra stadard.

Hur var det att spela vänsterback?

– Det är inte där jag hör hemma precis. Men givetvis ställer jag upp för laget. Mot slutet fick jag ju dessutom komma upp på mitten igen.

Du har spelat central mittfältare, mittback, högerback och idag mot Häcken alltså vänsterback. Vilken position är svårast?

– Då måste jag säga mittfältare, det kräver mest. Men det är ju också där jag är som bäst och det underlättar alltid, säger Oscar Lewicki.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close