Nyheter

Kvartett lämnar HIF

Martin Christensen, Viktor Ljung, Jonatan Olsson och Matt Pyzdrowski lämnar HIF när deras kontrakt går ut vid årsskiftet.
Det meddelar Superettanklubben via sin hemsida.

Martin Christensen kom till HIF från Åtvidabergs FF inför säsongen 2016 och har sedan dess spelat 46 tävlingsmatcher för klubben. Han har bidragit med två mål och nio assist.
– Martin fick mer speltid under våren där han bidrog med assist i sitt offensiva spel. Under hösten har det blivit mindre speltid men han har under hela tiden på ett bra sätt stöttat laget och gruppen inför dem utmaningar vi ställts inför. Vi tackar Martin för tiden i klubben och önskar honom lycka till, säger huvudtränare Per-Ola Ljung.

Ytterbacken Viktor Ljung anlände även han inför säsong 2016 då han kom från Halmstads BK. På grund av skadeproblem har han missat stora delar av matcherna.
– Viktor har arbetat stenhårt i veckorna för att komma ikapp sina småproblem med diverse skadefrågor. Han hade sin bästa period i somras när han höll på att slå sig in i laget. Viktor behöver en längre period med bra träning för att fullt ut kunna visa vilken spelare han är och det har han tyvärr inte fått under detta året. Vi tackar Viktor för hans tid i klubben och önskar lycka till, säger Per-Ola Ljung.

Mittbacken Jonatan Olsson skrev A-lagskontrakt sommaren 2016 efter en tid i HIF Akademi. Han var bland annat med och spelade båda kvalmatcherna mot Halmstads BK och har under den senaste säsongen stått för tre Superettan-framträdanden.
– Jonatan klev in i säsongen som en back-up till många positioner i backlinjen och har också fått spela på flera olika positioner i backlinjen. Hans år har varit lite hackigt på grund av fysiska problem men han har också gjort ett stort jobb i det tysta för att stötta laget. Vi alla önskar Jonte lycka till i framtiden, säger Per-Ola Ljung.

Matt Pyzdrowski kom till HIF vintern 2015 och har vaktat målet i 44 tävlingsmatcher. Amerikanen spelade 14 matcher under året och höll nollan tre gånger.
– Vi tackar Matt för ett starkt jobb där han under våren gjorde viktiga insatser för oss. Under hösten har han varit en del av U19-lagets tränarstab i den mån det gått och gjort ett bra jobb för dem. Vi önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär, säger Per-Ola Ljung.

Lumala Abdu återvänder till Kalmar FF efter sin låneperiod i HIF.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close