Nyheter

Fair Play:s damer vann premiären

Fair Plays damer fick en smakstart i elitserien och vann den på förhand mycket tuffa hemmapremiären mot SALK med 5-1.

– En riktigt skön seger mot förra årets SM-finalist. SALK har ett riktigt bra lag på pappret, men idag saknade man några nyckelspelare. Våra tjejer gör jobbet bra och alla levererar på ett utmärkt sätt, säger Fair Plays lagledare Mervana Jugic-Salkic i ett pressmeddelande.

Fair Play öppnade på ett stabilt sätt och ledde med 2-0 efter dubblarna. Cornelia Lister och nyförvärvet Anna Morgina vände 0-5 underläget i första set och vann sedan med 7-6,6-2 mot Emma Ek/Molly Helgesson på förstadubbeln. På andradubbeln vann rutinerade Chayenne Ewijk/Emma Laine klart mot Sandra Örtevall/Ebba Rosberg med 6-4, 6-2.

– Det var starkt av Cornelia & Anna att vända 0-5 underläget i första set och sedan kändes det väldigt stabilt i båda dubblarna, säger Jugic-Salkic.

När singelspelet drog igång utökade Anna Morgina hemmaledningen till 3-0. Den elitseriedebuterande ryskan släppte bara två game mot Molly Helgesson på förstasingeln. Ungefär samtidigt tvingades Emma Laine ge upp pga sjukdom mot Emma Ek vid ställningen 3-4 i första set och bortalaget reducerade till 3-1.
Stunden senare säkrade 17-årige Sydney Berlin premiärsegern när hon slog in matchbollen mot Ebba Rosberg och kort därefter fastställde Cornelia Lister slutresultatet till 5-1 efter segern mot Sandra Örtevall.

Fair Play TK-SALK 5-1 
S1:Anna Morgina – Molly Helgesson 6-2,6-0
S2:Cornelia Lister – Sandra Örtevall 6-1,6-2
S3:Emma Laine – Emma Ek 3-4 uppgivet
S4:Sydney Berlin – Ebba Rosberg 6-3,6-3
D1:Cornelia Lister/Anna Morgina-Molly Helgesson/Emma Ek 7-6(7-1),6-2
D2:Chayenne Ewijk/Emma Laine-Sandra Örtevall/Ebba Rosberg 6-4,6-2.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close