H65HandbollNyheter

Konsten att göra två saker samtidigt

H65 bara vinner och vinner och vinner.
Borta mot Boden kom åttonde raka segern – ändå var inte alla nöjda.
– Vissa av oss hade mest fokus på att vara bra till söndagens match, säger tränare Ola Månsson.

Efter en seg start varvade H65 Höör upp i andra halvlek. Segern med 20-29 (10-12) var lagets åttonde raka i SHE och måhända blir det två lag med samma svit som möts den 15 november i sporthallen i Höör. Kristianstad har kvar att möta Skuru på bortaplan i nuvarande omgång.

Vad var det bästa med dagens seger?
– Två poäng. Det var det enda viktiga. Det fanns tendenser där vissa spelares mest hade fokus på att vara bra till söndagens match i Europacupen. Första kvarten togs en del knepiga beslut. Men bra lag kan göra två saker samtidigt, som att både spela match och tänka på andra uppgifter och det visade vi i andra halvlek
Vilken spelare vill du mest lyfta fram?
– Jannike Wiberg var fantastisk i mål. Det var inte tänkt att hon skulle stå hela matchen, men med tanke på att hon var så bra gick det inte att peta henne.
Ni hade det lite kämpigt i början och låg till och med under?
– Boden skaffade sig en 7-6-ledning och det kunde ha varit mer. Brytpunkten kom efter en kvart då vi gjorde tre raka mål och sedan aldrig släppte greppet. Sedan tog vi vara på Jannikes målvaktsspel i andra halvlek där vi fick tryck och kontringar. Då rann det iväg.
Lucie Satrapova i KHK har självgoda handbollskrönikörer på den här sajten utnämnt till seriens bästa målvakt. Men är hon bättre än Jannike?
– Svårt att säga. Jag skulle inte välja mellan någon av dem båda.

171028 H65 Hššrs mŒlvakt Jannike Wiberg under handbollsmatchen i SHE mellan Skuru och H65 Hššr den 28 oktober 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106
Jannike Wiberg.

Nu när Bodenmatchen är förd till handlingarna har Ola Månsson blott en enda sak i huvudet.
– Metzingen.
Utveckla?
– Den här dubbelmötet blir en fantastisk utmaning. Det här sådant här motstånde vi vill slå och det är sådana här matcher som utvecklar oss.
Vad har ni pratat om internt?
– Jag har inte sagt ett ord om Metzingen till mina spelare. Ännu.
Beskriv det tyska motståndet?
– Det är ett topplag i Bundesliga där de är bland topp tre mest hela tiden. Framför allt är laget stabilt och de är vana att spela på den här nivån.

På söndag kväll spelas det första mötet av två. Vinnaren går vidare till gruppspel med sex matcher.
– Båda lagen har uttryckt det som en mardrömslottning. Ärligt talat tror jag att det blir svårare att slå ut Metzingen än att ta sig vidare från gruppspelet! Metzingen brukar nämligen ta sig vidare från gruppspelet.

H65 har nu åtta raka segrar. Trodde du på det i somras?
– Nej, det kan jag inte påstå. Men det är betydelsefullt att det blev så. Laget har fullt med självförtroende och det innebär också att vi kan fokusera på den matchen till 100 procent, avslutar Månsson.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close