IK PanternIshockeyNyheter

Pantern förlänger med två centrar

Dennis Svensson och Sebastian Strandberg spelar i IK Pantern även säsongen 2018-19. Idag blev det klart att båda förlängt sina kontrakt med det allsvenska topplaget.

– Med Sebastian fick vi även in en option om 2019-20. Dennis ville nöja sig med nästa säsong. Det känns bra att redan nu mitt i säsongen kunna börja med förlängningar inför nästa. Man kan säga att det är ytterligare ett steg i klubbens utveckling, säge IK Panterns sportchef Joakim Tillgren.

Är det en slump att det handlar om två centrar?

– Nej, jag tyckte att det var en bra ände att starta i när vi skulle börja bygga lite mer på sikt. Sedan tidigare har vi ju även ett par tvåårskontrakterade spelare som redan är klara för 2018-19. Nu ska vi gå vidare och prata om ytterligare ett par förlängningar.

– Utgångsläget är bra. Vi har faktiskt nått en nivå där många spelare hellre vill spela i Pantern än i något annat lag i Hockeyallsvenskan, säger Joakim Tillgren.

Han berättar också att Malmö Redhawks-junioren Filip Lennström, som tidigare under säsongen gjorde ett mycket kort gästspel i IK Pantern, på nytt ska börja träna med laget. Eventuellt spelar han i bortamatchen mot Västervik på fredag.

Sebastian Strandberg har spelat 16 matcher hittills i år och har gjort 10 poäng (4 + 6).

Dennis Svensson har på sina 16 matcher kommit upp i 8 (2 + 6).

Svensson kom till Pantern inför den förra säsongen från Kristianstads IK och Strandberg gör sin första säsong i Pantern. Innan dess spelade han för Odense i Danmark.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close