Nyheter

Borg ska vara med och befästa Fair Plays dominans

Under fyra intensiva veckor avgörs elitserien i tennis. Malmöklubben Fair Play TK är försvarande mästare både på herr- och damsidan och herrlagets nye lagledare Robin Borg hymlar inte om att han vet vad klubben förväntar sig.

– Vi ska vinna igen. Truppen är stark och vi kan egentligen inte ha någon annan målsättning, säger han.

På herrsidan har Fair Play TK nio raka SM-finaler. Sex av dem har slutat med SM-guld.

– Men konkurrensen är hård. Tittar man på vilka spelare lagen har registrerat inser man att nästan alla har möjligheten att ställa upp med riktigt starka lag. SALK, Upsala och Solna är bra. Inte minst SALK om de kommer med bröderna Ymer.

Coachen Robin Borg – son till tidernas störste svenske tennislegendar Björn – är alltså ett av nyförvärven. Att han hamnade som ledare för Fair Play TK:s herrlag är egentligen ett resultat av att han för ett par månader sedan handplockades till Malmöklubben för ett helt annat jobb. I höstas startade föreningen projektet Swedish Tennis Academy och Robin är huvudansvarig för akademin.

Målsättningen där är enkel; att utveckla svensk tennis.

I akademin erbjuder Fair Play program för heltidssatsande elitspelare, unga löften från elva år och uppåt och tennisklubbar. Projektet har fått en rivstart med över 150 spelare som visat intresse och tolv klubbar som tecknat avtal.

Robin Borg har varit tydlig med att han dels tror på satsningen, dels är övertygad om att Fair Play TK är rätt klubb att göra den i. Fair Play passerade nyligen 3 000 medlemmar (3 017) och är störst i Sverige. Inte bara störst utan bäst också. Förra säsongen vann man SM både inom- och utomhus både för herrar och damer. Det som gör upplägget unikt är dock att spelarna oavsett ålder kan ta del av utan något krav på klubbbyte.

– Talangerna kan stanna i sin hemmiljö och ändå ta del av våra extra resurser.

Med Malmö som bas, inom ramen för akademin, kör nu Isak Arvidsson, Filip Bergevi och Dragos Madaras hård träning mellan tävlingarna med Robin Borg som en av tränarna. Det gör ibland även de övriga spelarna i Fair Plays herr- och damlag i elitserien. Spelare från andra klubbar är alltså också välkomna, vilket bland andra GLTK:s Christian Samuelsson har utnyttjat.

Nyförvärv i Robin Borgs elitserietrupp är 20-årige Dragos Madaras (bilden) som ifjor var med och utmanade Fair Play om SM-titeln i GLTK, Daniel Masur från Tyskland, Simon Sunde Bratholm från Norge och Davis Cup-spelaren Sören Hess-Olesen från Danmark. Filip Bergevi har dessutom avslutat sina College-studier och kan därför på nytt spela i elitserien.

– Tyvärr måste vi undvara Sören Hess-Olesen på grund av skada, berättar Robin Borg, som pendlar från Helsingborg där han är bosatt med familjen.

– Nu under elitserien blir det nästan ett slags hotell när spelarna som kommer utifrån ska ha någonstans att bo. Men det är bara kul. Lagspel är något speciellt, säger han med ett stort leende.

SM-finalen spelas den 10 december För att nå dit måste Fair Play TK bli etta eller tvåa i grundserien. De övriga lagen är Tabergsdalens TK från Norrahammar strax utanför Jönköping, SALK från Stockholm, GLTK från Göteborg, Elfsborgs Tennis från Borås, Upsala TK, Solna TK och Lidköpings TK.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close