FotbollNyheter

Kristianstads FC:s ordförande: “Det känns kolossalt bra”

Joakim Persson ut – Atli Edvaldsson in.
Det blev, enligt Kristianstads FC:s ordförande Lars Åkerman, räddningen på lagets säsong och nu blir isländske Edvaldsson kvar i klubben även över 2018. En säsong som Åkerman ser fram emot.

Kristianstads FC hade en något svajig säsong i årets upplaga av division 1. Med sju omgångar kvar av serien låg laget endast två poäng från nedflyttningsplats. Då bestämde sig klubben för att göra sig av med dåvarande tränare, Joakim Persson.
– Ligger man två poäng ifrån nedflyttningsplats så måste man göra någonting. Sen är det alltid tråkigt att det blir på det sättet men någonting behövde göras och det var flera faktorer som låg bakom det, säger Åkerman.

In som tränare kom istället den gamle isländske storspelaren, Atli Edvaldsson, som räddade upp situationen och laget hamnade till sist på en fjärde plats i tabellen.
– Jo, det gick ju bra mot slutet kan man väl säga. Vi tog 16 av 21 poäng de sista sju omgångarna, det skulle vi kanske ha börjat med lite tidigare.

Med tanke på de insatser laget gjorde under slutspurten av säsongen ser Åkerman fram emot säsongen 2018. Framförallt ser han fram emot vad tränarna, Atli Edvaldsson och Serdar Dayat, kan göra med klubben och han hoppas de blir kvar en lång tid framöver.
– Det känns kolossalt bra! Större delen av truppen kommer att bli kvar och vi kommer vara mer samspelta till nästa år. Det känns fantastiskt bra inför nästa år, då hoppas vi vara med och kriga i toppen från början. Vi har en otrolig kompetens i Atli Edvaldsson och Serdar Dayat.
– De är kvar till nästa år och kommer förhoppningsvis vara kvar väldigt länge. Deras viktigaste uppgift nu är egentligen att bygga ungdomsverksamheten och akademin. Atli kommer fortsatt ha huvudansvaret för A-laget.
– Det känns fantastiskt roligt. Det har tagit en stund att få ihop det här. Men nu har vi en ytterst kompetent ledning och vi kommer förstärka på tränarsidan i samtliga ungdomslag. Vi har det väl förspänt nu för nästa år och framtiden.

Utöver att Atli Edvaldsson är huvudtränare för KFC:s A-lag återfinns också en isländsk huvudtränare i stadens andra lag, Kristianstads DFF. Där heter huvudtränaren heter Elisabet Gunnarsdottir och utöver dessa två huvudtränare återfinns en del islänningar lagens trupper, både spelare och ledare. Bland annat spelar Atlis dotter, Sif Atladottir, i Kristianstads DFF.

Vad är det med islänningar och Kristianstad egentligen?
– Ja, vad kan det vara? Det här är ju en tillfällighet när det gäller Atli, men vi har ju mycket islänningar här. Det har blivit en hel koloni med islänningar här. Men det är jätteroligt, de är ett fantastiskt folk. 340 000 människor som tar sig till VM – det säger ju en hel del om deras fighting spirit som är helt otrolig. Och det är något vi har upplevt också i Atli Edvaldsson som är en levande legend, avslutar Åkerman.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close