HandbollNyheter

Lattjolajbanhandboll i tränarfritt Lödde

Lödde Vikings stod utan något representationslag.
Rasmus Schultz stod utan ett lag.
Så han lyfte luren och fixade båda delar.

“Ungdomsföreningen” Lödde Vikings har länge saknat ett A-lag. Tanken var heller inte att dra igång något sådant till den här säsongen, men ibland vill ödet annorlunda.
Rasmus Schultz, från grannbyn Kävlinge, var den som drog igång projektet.
Hur föddes idén?
– Jag spelade i Kävlinge rätt länge och bytte till H43 när jag var 15 för att sedan återvända tre år senare. Då kände jag och några till att vi ville tagga ner med handbollen. Vi ville spela, men fokusera på jobb och skola och kunde inte komma på alla träningar. Kävlinge å sin sida ville satsa och det passade inte alla.

Alternativet var att lägga av, hitta en ny klubb som matchade Schultz & Co:s krav – eller starta en helt ny förening där den sportsliga nivån var lagom “låg”.
– Lödde var öppna för ett samarbete med Kävlinge, men det slutade med att jag, Morten Husby och Bjarne Persson tog tag i den biten själv. Lite förvånad blev jag av det, jag trodde inte att Lödde ville ha något A-lag. Men de var jättepositiva och såg detta som en möjligt het att få tillbaka spelare som tidigare slutat.

Hur sålde du in taken?
– Det var bara att ringa upp till gamla handbollsbekanta och säga “Tja, hur är läget? Är du sugen på att lira handboll” – och så förberedde mig på att få till svar att tidsbristen var stor hos de flesta. Då förklarade kag att det var helt okej, att det var lugnt att bara dyka upp på en träning till och från. Intresset växte, några hörde till och med av sig till mig på hörsägen och nu har vi 18-20 spelare i truppen.

Men, vem tränar egentligen laget?
– Vi har ingen riktig tränare. På matcherna har vi gästtränare lite då och då. Senast var det min pappa Jonas, tidigare har även Bjarna och Morten ställt upp.
Hur fungerar det på träningarna?
– Spelarna håller i det själva och det är en rätt skön känsla. Med en tränare blir det seriösare och det vore bra för utvecklingen, men kanske inte för att hålla kvar spelarna.
Så ni struntar i uppvärmning och skjuter bollar mot krysset första 20?
– Nä nä. Vi har fortfarande ordentliga träningsupplägg. Laget har kul och tränar på det vi är bra på tillsammans.
Lattjolajbanhandboll på träningarna alltså – men kan ni tända till på matcher?
– Ja, det tycker jag ändå. Alla vill ju spela matcher. Det finns alltid spelare som tar utvisningar om det behövs…

Hur har säsongen varit så här långt?
– Med tanke på att det många som haft långa uppehåll så hade vi svårt att hitta varandra till en början. Det kändes väldigt ostabilt med många felpassningar. Nu har vi spelat fyra matcher och nu sitter spelet betydligt bättre.
Om ni går upp till trean. Tackar ni nej då?
– Vi har faktiskt inte diskuterat det. Personligen är jag lite sugen och klubben skulle säkert tycka att det vore bra. Responsen så här långt har varit väldigt positiv, säger Schultz.

Christoffer Ekmark

Läs även:

Vikings växer och växer

Bildspecial: Lödde Vikings-Hässleholms HF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close