FotbollNyheter

Festim Bytyqi lämnar Kosova IF

Efter tre säsonger har målvakten Festim Bytyqi bestämt sig för att lämna Kosova IF.

– Egentligen var det aldrig meningen att jag skulle stanna i tre år. Jag ville få en nytändning där och sedan gå tillbaka uppåt i seriesystemet. Men jag har trivts så bra att det blev lite längre än tänkt. Men nu är det dags, säger Festim Bytyqi.

Och nu ska det bära uppåt igen. Helst.

– Det är lite antingen eller. Jag är snart 29 år och känner att det finns två alternativ. Det ena är att på nytt spela på högre nivå, det andra är att varva ner ordentligt att satsa på familj och annat och med varva ner menar jag i så fall division 6 eller något liknande.

Kosova IF kom på femte plats i division 4 sydvästra i år och Festim Bytyqi berättar att ett par klubbar högre upp, varav en i division 2, kontaktat honom.

– Vi får se vad som händer.

– En målvakts bästa ålder ska ju vara 28-32 någonting och där är jag nu. Jag känner mig också mognare och bättre som målvakt och tycker att det gick bra i år. Därför är jag rätt sugen på att testa division 2 eller något liknande igen. Jag har ju spelat i division 1.

Festim Bytyqi har spelat i IFK Malmö (bilden), FBK Balkan, Lunds BK, Prespa Birlik och Oxie IF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close