FotbollNyheter

HIF-profil ersätter Björklund i ÄFF

Ängelholms FF fortsätter inte med Kalle Björklund som huvudtränare säsongen 2018.
Istället har klubben gjort klart med Alexander Tengryd som närmast kommer från Helsingborg IF:s ungdomsled.

Alexander Tengryd kommer senast från Helsingborgs IFs akademi, där han bland annat tog upp HIF till U19 Allsvenskan. Han har ett förflutet i bland annat Trelleborgs FF och IF Brommapojkarna, där han har en bakgrund som tipselittränare.
Nu tar han över ett ÄFF som slutade åtta i årets division ett södra.

Alexander Tengryd kom till Helsingborgs IF år 2013 efter ett förflutet i såväl Trelleborgs FF som IF Brommapojkarna. Han har sedan dess tagit hand om klubbens U17-lag, Akademi-lag samt U19-lag, som han ledde tillbaka till U19-Allsvenskan.
Alexander själv är glad över att få träna ett lag på hög seniornivå.
– Jag är nöjd och tillfreds att ingå i samarbetet och satsningen som HIF och ÄFF gör för att stärka fotbollen i nordvästra Skåne. Efter drygt 10 år inom Tipselitfotboll och arbete med ungdomar har ambitionen och drivkraften ökat av att få arbeta med seniorfotboll på hög nivå, säger han till hif.se

– Det är väldigt roligt för Alex att han får möjligheten att träna ÄFF:s A-lag. Alex kom hit för fem år sedan och har sedan dess nått väldigt goda resultat såväl sportsligt som i utvecklingen av våra ungdomsspelare. Han är en mycket kunnig fotbollstränare med både bra utbildning och lång erfarenhet. Alex är också en väldigt målmedveten, engagerad och dedikerad person. Det är ett bra steg i hans karriär och ligger även helt i vår linje att fostra och utveckla både bra spelare och bra tränare, säger HIF:s ungdomsansvarige Jonas Ohlander.

Som en del av samarbetet kommer Alexander bland annat att fortsätta ta hand om HIF:s skolträningar.
HIF:s klubbdirektör Mats-Ola Schulze är också nöjd över samarbetet som finns med Ängelholms FF.
– Att arbeta tillsammans med övriga klubbar i vår fotbollsgeografi står högt på HIF:s agenda. Att vi med gemensamma krafter både kan få spelare och tränare/ledare att utvecklas för att nå sin fulla potentiella är mycket stimulerande. Då Ängelholm uttryckt samma drivkrafter känns det roligt att kunna fördjupa samarbetet här och nu samt över tiden, förklarar han.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close