Nyheter

Fair Plays herrar startade elitserien med utklassning

Regerande mästarna Fair Play TK fick en kanonstart i Elitserien. Nykomlingen Tabergsdalens TK besegrades i bortahall med 6-0.

– Riktigt skönt. Det var första matchen och lite nervöst i dubblarna, men i singlarna såg vi jättestarka ut. Alla spelade bra i dag, säger lagledaren Robin Borg i ett pressmeddelande.

Gästerna kopplade tidigt greppet om matchen och ledde med 2-0 efter dubblarna. På andradubbeln stod Filip Bergevi/Dragos Madras för en stabil insats och besegrade Mikael Melin/Johan Wennerholm i raka set, 6-3, 6-2. Förstadubbeln blev tuffare. Isak Arvidsson/Pablo Figueroa inledde piggt mot Jonathan Stenberg/Carl Ekwurtzel och tog hem första set, men hemmaparet spelade upp sig och tvingade fram ett avgörande matchtiebreak. Där var Fair Play-paret illa ute och låg under med 6-8, men avslutade starkt och vann rysaren med 6-2, 1-6, 10-8.

– Små marginaler. Det var starkt av Pablo och Isak att vinna för det är inget dåligt förstapar Tabergsdalen har. De spelade riktigt bra dubbel, säger Borg.

För Arvidsson/Figueroa var det sjunde raka dubbelsegern i Elitserien. Paret inledde med två förluster förra säsongen, men vann sedan resten av matcherna. Fair Play vann alla singlar i premiären utan problem. Comebackande Isak Arvidsson var på ordentligt spelhumör och nollade Johan Wennerholm på andrasingeln. Kort därefter avgjorde Pablo Figueroa tillställningen när han besegrade Carl Ekwurtzel på fjärdesingeln med 6-3, 6-2. Filip Bergevi ordnade 5-0 när han slog Mikael Melin med 6-1, 6-2 på tredjesingeln. Nyförvärvet Dragos Madaras fick en skön start i Fair Play med två segrar. På förstasingeln besegrade han Jonathan Stenberg med 6-1, 6-2. Närmast väntar hemmamatch mot SALK för Fair Play.

– Nu får vi nöta dubbel i veckan. Vi vet att det kommer bli tufft mot SALK på torsdag, säger Borg.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close