InnebandyNyheter

Nykomlingen IBK Lund siktar mot fortsatt allsvenskt spel

IBK Lund Elits damer är nykomlingar i årets innebandyallsvenska. 27-årige Cecilia Palvén är lagkapten och en av spelarna som ska leda nykomlingarna. Målet med säsongen är satt – fortsatt allsvenskt spel 2018/19.

Förra året vann IBK Lund division 1 och säkrade därmed, via kval, en plats i årets innebandyallsvenska. Omställningen från division 1 till Allsvenskan har varit stor menar kapten Palvén.
– Det är ett stort steg och skillnaden är oerhört stor. De största skillnaderna är att den tekniska och taktiska kunskapen hos alla lag är högre. Detta innebär att det fysiska spelet är tuffare och tempot mycket högre.

Säsongsinledningen för IBK Lund Elit har varit något svajig och laget återfinns i mittenskiktet av tabellen. Laget är nykomlingar i Allsvenskan och jämfört med förra säsongen är det, mer eller mindre, en helt ny trupp som spelats ihop med många yngre adepter. Men Cecilia Palvén är inte orolig över den generationsväxling som Lund genomgår.
– Vi är mer eller mindre ett helt nytt lag inför denna säsongen. Det tar sin tid att spela ihop sig och för alla att hitta sin roll i laget. Tror det kan vara en av orsakerna till att vi varit lite ojämna. Lite typiskt nykomlingar. Vår generationsväxling pågår för fullt så vi lär oss mer och mer för varje träning och match. Vi har ett härligt go i laget och vår krigarinställning är det inget fel på. Kan vi bara höja lägstanivån som lag kommer poängen börja trilla in igen, säger lagkaptenen.

Palvén har varit i klubben sedan några år tillbaka och har nu hunnit bli en av de äldre spelarna i laget. I år är hon lagkapten och en av de bärande spelarna som ska se till att laget spelar i Allsvenskan även nästa säsong.
– Jag har varit i laget länge och har nu hunnit bli en av de äldre i truppen. Jag har haft rollen innan och på så sätt har jag skaffat mig mer rutin och erfarenhet. Jag lyfter gärna andra och är inte rädd för att ryta till om det så skulle behövas. Jag och mina assisterande kaptener har en bra dialog med tränarna och så här långt är de nöjda med vår insats.
– Målet med säsongen är att ha en fortsatt allsvensk plats inför nästa säsong.

Ni verkar, trots generationsväxlingen, ha en väldigt god sammanhållning i laget? På ert Instagramkonto delar ni bland annat ut ”Veckans Banan”?
– Ja det stämmer, vi har en väldigt god sammanhållning i laget. Just bananen är en intern grej som lever kvar sen en del säsonger tillbaka och har nu utökats med ”Veckans banan”. Utmärkelsen får man om man under veckans gång gjort något bra, varit rolig, klätt sig fult och så vidare.

Och vilka i laget som håller mest låda anklagar hon, först och främst, den nya generationen för.
– Får nog säga småttingarna, de är inte yngst för ingenting haha, avslutar Palvén.

Rasmus Hansson
Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Close