skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Storseger för MFF när Ligacupen för U17 startade

Ligacupen 2017-18 är igång. I U17-klassen inledde MFF med att utklassa LB07 med 7-0 hemma på konstgräset på plan 9.

– En mycket bra genomförd match. Bland annat jobbade vi stenhårt efter bolltapp och nådde in med bollen bakom deras backar även om de låg lågt. Det kunde blivit en större seger, konstaterade MFF-tränaren Robin Asterhed.

Skiftet till nästa års U17 är redan i full gång. I startelvan fanns nästan bara spelare som hittills i år mest spelat i U16.

– Egentligen var det bara Yahya Kalley och ett par spelare på bänken från årets U17. Men många från U16 har redan spelat en del i U17 och vi har haft gemensamma träningar.

Tidigare i höstas var ju MFF U17 i SM-final. Nu är bygget av nästa års U17-trupp inlett och MFF ställde upp med den här startelvan:

Lamin Sarr – Hussein Ali, Simon Hagström, Henrik Rossborg, Yahya Kalley – Hampus Isberg – Nikolaj Duus Möller, Aleksander Nilsson – Oscar Uddenäs, Tim Prica, Hamid Abdulla.

4-3-3 som tidigare, men triangeln på mitten var svängd med en balansspelare (Isberg) bakom de övriga. Tidigare har MFF U17 kört med två bakom en tredje.

Målen gjordes av Tim Prica 2 (2-0 och 4-0) (bilden, Foto: Bildbyrån), Oscar Uddenäs 2 (1-0 och 7-0), Henrik Rossborg (3-0), Hamid Abdulla (5-0) och Yahya Kalley (6-0) Efter den första halvleken stod det 5-0.

Ligacupen inleds med spel i totalt 16 fyrlagsgrupper. I MFF och LB07:s grupp ingår även Ängelholms FF och Trelleborgs FF, som startade med att spela 2-2 i Ängelholm. I omgång två spelar MFF borta mot TFF.

Gruppvinnarna plus de åtta bästa tvåorna går vidare till ett A-slutspel.

I morgon söndag inleder MFF U19 Ligacupspelet med hemmamatch mot Trelleborgs FF (13.00 på Lindeborgs IP).

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close