HandbollHandbollsbloggenNyheter

Pampig CL-seger & IFK-liknande schema för KHK

Den här säsongen var den då IFK Kristianstad förväntades kunna gå vidare från sin Champions League-grupp.
Härom dagen muttrades det pessimistiskt i leden efter 0-1-5.
Men så. Efter triumfen mot Wisla Plock, ett av lagen man måste ha bakom sig när tabellen summeras, verkar alla plötsligt tro på det.
Och det är viktigt i handboll – att tro på det. Ungefär som att hockeyspelare “måste åka mer skridskor”.

Hade IFK i-n-t-e vunnit hade vi kunnat ge upp hoppet. Nu finns det där.
Inte för att IFK lär ha en chans i en åttondelsfinal, men vi vill naturligtvis se att IFK:s CL-äventyr, så länge de nu får vara med, faktiskt blir bättre med åren.

För övrigt noterar jag att 2017:s guldmedalj i billig, snaskig, bedrövlig, korkad och patetisk hårdvinkling går till KvP-Martin som läste Kristianstadsbladets artikel och fick till det här. “Pamparnas bråk”.
Hahahaaaa.
Nu kan INGEN beskylla mig för att var sämst längre.

***

Kristianstads damer åkte på sin första förlust borta mot Skuru. Rätt väntat egentligen. Detta var svåraste bortamatchen hittills – och på onsdag kommer en ännu svårare.

Det här var första gången som KHK verkligen blev straffade för tekniska fel. Pang – boom – krasch, så hade Skuru kontrat till sig greppet som de aldrig släppte. Stockholmskorna sprang sönder det dittills obesegrade Kristianstad på snyggt sätt.

KHK har nu en intressant vecka framför sig. Först bortamatch mot H65 Höör, de enda utan poängtapp efter åtta omgångar, och sedan dubbelmöte i EHF-cupen lördag söndag. Båda matcherna mot belgiska Femina Vise spelas alltså i Kristianstad.
Tre matcher på fem dagar. Det är ju i klass med IFK:s schema.
Frågan är när vi får läsa i Kvällsprillan om pampbråket mellan Ravhed och Schefvert?

***

Team Eslöv har jag gett upp hoppet kring.
Åtminstone i nuvarande skepnad.
Tiomålstorsken borta mot Önnered gav inte en enda positiv sak att ta med sig hem i bussen. Försvars- och målvaktsspelet var inte på rätt nivå.

Har jag felvärderat Eslöv så? Var segern borta mot LUGI en unik lyckoträff när Lundalaget underpresterade grovt?

***

IFK Ystad trummar på riktigt bra i Allsvenskan och imponerade tydligen stort när man besegrade Önnered, ett lag som är viktigt att ha bakom sig om man ska kunna vara med och knipa en kvalplats.
Det är inte alls otänkbart att IFK slutar tvåa i AS och att OV Helsingborg slutar näst sist i Handbollsligan (placeringar som båda lagen innehar just nu). Då skulle vi få en riktigt het helskånsk drabbning i kvalet i vår.

***

I damernas division ett-serie finns fyra skpnska lag. LUGI:s farmargäng Farmen gpr bra med fem segrar på se matcher, men så är det ett lag som inte kan eller ska komma längre.
Övriga tre gäng har det tuffare.
H65 Gordies, som förlorade borta mot Sävehofs B-lag med 29-8 (!), har det jobbigt.
Tabelljumbon Lundagård räknade vi bort redan innan serie startade – och så är de också jumbo.
Ystads IF:s damer, som vi läst och hört en del om på den här siten på sistone, har nu 2-0-5 på sju matcher och befinner sig på kvalplats. Nu börjar det bli dags att vinna matcher om “Allsvenskan 2020”-snacket ska få luft. Att ramla ner i division två igen ingår garanterat INTE i planerna.

***

Från de lägre serierna noterar jag från lördagen framförallt att H43 Lund förlorade toppmatchen borta mot IFK Karlskrona, och att Blekingelaget gör ett ryck i tabellen. Zuper-Zoran gjorde sju mål, men det hjälpte inte.

***

Under söndagen spelas det semifinaler- och finaler i Sverigecupen.
Skåne har två lag med bland de fyra främsta på både pojk- och flicksidan, föga överraskande, och vi får anledning att återkomma till detta.

***

Inget att göra denna söndag?

Lyssna ikapp er på poden #hutteboll vetja! Gott om intressanta gäster och nästa vecka kommer Jerry Hallbäck att ställas till svars för hur en bufflande mittsexa och försvarskrigare kunnat avla fram två söner med HELT andra egenskaper.

Bland gästerna som varit med kan nämnas: Marcus Lindgren, Johan Zanotti, Ola Månsson, far och son Rasmussen, Emme Adebo, Adam Tumba, Emma Rask, Jenny Carlsson – och några till.

Mer tjejer måste in i poden, uppenbarligen. Kom gärna med tips.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close