skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Det finns en ny Shabani i stan

Tidigare i höst skrev Malmö FF lärlingskontrakt med sex spelare från sina egna ungdomsled. En av de sex lärlingarna som nyligen skrev kontrakt är 18-årige mittfältaren Laorent Shabani. För den som kan sin Malmöfotboll kanske efternamnet klingar bekant.

Lärlingskontraktet med unge Shabani börjar gälla från och med 1 januari 2018 och sträcker sig över hela 2019. Shabani själv är nöjd och glad över att äntligen ha skrivit lärlingskontrakt med klubben där fotbollskarriären tog sin början.

– Jag började i Malmö FF när jag var fem år gammal. Jag startade i fotbollsskolan.
– Det känns stort! Speciellt då jag varit här sedan jag var en liten grabb, då känns det såklart extra speciellt. Det är jättestort eftersom det är Sveriges största och bästa klubb och att man får lära sig av de bästa spelarna i Allsvenskan.

På frågan om vilka spelare han tittar på och lär sig mest utav på träningarna är han snabb och precis i svaren.
– Jag lär mig speciellt mycket när jag tittar på (Markus) Rosenberg och (Anders) Christiansen.

I år har han tillhört U19-laget, varvat matcher med både U19 och U21 och har dessutom fått träna en del med A-laget. En säsong han är nöjd med och känner att han utvecklats under.
– I år har det varit en riktigt bra säsong. Just i år har det gått snabbt, riktigt snabbt. Jag har blivit bättre på att använda min fart och bättre på att utmana. Att utnyttja min fysik på ett bättre sätt.

Han trivs bäst på plan då han får spela vänsterytter eller som släpande forward. Sina styrkor och svagheter i spelet är han medveten om.
– Mina styrkor är att jag är kvick och teknisk och bra på att utmana. Jag kanske behöver bli bättre på försvarsspelet och då framförallt i en-mot-en-spelet. Där behöver jag slipa på mitt spel.

Utöver allt han får lära sig dagligen av de äldre spelarna i A-truppen på träning har han dessutom en farbror som tidigare spelat elitfotboll. Ylli Shabani kanske låter bekant för den som kan sin Malmöfotboll. Ylli tillhörde Malmö FF i yngre år men är kanske mest känd från sin tid i Superettan och spel i LB07. Laorent medger att det varit till stor hjälp för hans fotbollsspelande att ha ett klokt fotbollsöga i sin närhet i form av farbror Ylli.
– Jättemycket! Han ger mig tips dagligen. Han ser vad jag ska bli bättre på, vad jag gör bra och vad jag ska fortsätta att göra. Han kan sin grej. Det har hjälpt mig mycket. Det han säger ska jag ta åt mig och det är extra bra att ha en så nära mig som kan fotboll.

Och när han får frågan om vem som egentligen är bäst av honom och farbror Ylli spricker han upp i ett nervöst leende, samtidigt som han avger ett svar som tyder på en viss glimt i ögat.
– Det får du fråga honom men ja… det kan vara jag!

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close