H65HandbollNyheter

Ny rysare väntar H65 i Europacupen

H65 Höör spelade oavgjort i det första mötet med tyska topplaget Metzingen – 24-24.
– Gör vi den här prestationen i Tyskland så räcker det inte. Det skulle vara om de underskattar oss, men det är vi för bra för, säger tränare Ola Månsson pessimistiskt.
Marie Wall har däremot större tro på avancemang till gruppspelsstadiet.

Det var en svängig historia som kunde ha slutat hur som helst och ett oavgjort resultat var rättvist.
H65 låg under med fyra bollar i andra halvlek, men ledde också ett tag med tre.
– Jag är varken nöjd eller missnöjd. De hade 19-21 och sedan vände vi på det i slutminuterna, säger Marie Wall som tillsammans med Jannike Wiberg var bäst i hemmalaget.
11-13 i paus var hon inte nöjd med.
– Vi sumpade alldeles för mycket första 30 och borde haft ett bättre resultat med oss. Samtidigt ska man komma ihåg att Metzingen var storfavoriter på förhand. Visst, de har två av sina bästa spelare skadade, men jag tror att de underskattade oss rätt rejält och det kommer att se annorlunda ut i returen. Det blir tufft, men jag tror att vi har hyfsad chans.
Ditt samarbete med Jannike Wiberg stämde ruskigt bra den här dagen?
– Ja, men vi har ju spelat ihop i fem säsonger också. Hon hottar mig med förbundna ögon och jag vet alltid vart bollen ska hamna. När vi har läge för kontring tittar hon dessutom alltid mot min vänsterkant först.

En stor skillnad på lagen var att Metzingen gick runt på fyra olika niometersspelare, bland andra den tidigare Skövde-spelaren Stina Karlsson. H65 hade betydligt mer folk som alternerade.
-Jag tror att vi kan lära oss mycket av den här matchen. Mer än vad de lärde sig av oss. Men jag tror framförallt att deras inställning kommer att vara annorlunda på sin hemmaplan.
Ni har å andra sidan rutin från sådana här situationer?
– Exakt. varken mot Issy Paris eller Silkeborg fick vi med oss något bra resultat, men lyckades ändå slå ut dem, säger Wall.

1dx_1366 1dx_1389 1dx_1392 1dx_1397

Ola Månsson:
– Det är ungefär lika stor chans att gå vidare nu som innan matchen, det vill säga 15-20 procent.
Ni hade tre måls försprång och momentum?
– Ja, men då visade vi viss oerfarenhet. Det finns inte utrymme för slarv med småsaker. Som att tyskorna går för straff och överdriver situationerna medan vi står upp och passar vidare. Vi gör misstag som inte de, med sex landslagsspelare i truppen, gör.
– Så funkar det ju. Välkomna till Europa.
Hur ser du på returen på lördag?
– Det kommer att vara ett helt annat tryck och ingen återvändo för dem. De är säkert nöjda med ett kraftigt övertag som de har nu med sin hemmaplansfördel.

Metzingen spelade runt på färre spelare än H65?
– Jag försökte hitta en uppställning som funkade i mer än fem minuter, men vi har flera spelare som kommer fel in i matchen.
– Gör vi den här prestationen i Tyskland så räcker det inte. Det skulle vara om de underskattar oss, men det var vi för bra för idag.
Kan vi få se mer 7-6-spel från H65:s sida i Tyskland, du nyttjade bara de precis i slutet denna gång och det förstördes av en utvisning?
– Troligen. Jag var inne på det redan i första halvlek. Vi får se hur det ser ut efter en stund.

Foto: 3hfoto.se och kantbilder.se

Relaterade artiklar

Back to top button
Close