Nyheter

Danssport i toppklass i Helsingborg

Den 28–29 april 2018 kommer danssporten åter till Helsingborg och bjuder på en fantastisk dansshow. Då arrangeras Nordiska Mästerskapen i dans, och världscup i Boogie Woogie, i Helsingborg Arena.

I den nordiska dansturnén för NM i dans har stafettpinnen lämnats över från Norge till Sverige och närmare bestämt Helsingborg. NM i dans hålls i Bugg, Trio swing show (dubbelbugg), Lindy Hop, Rock’n’Roll och Boogie Woogie. Utöver detta hålls första deltävlingen för året i världscupen i Boogie Woogie där vi kommer få se några av världens bästa dansare. Dessutom kommer de nordiska länderna att tävla i Nordic Bugg Cup där deltävlingar hålls i de nordiska länderna under året. För Sverige kommer bland annat världsmästare att tävla och vi har stora förhoppningar av att få bra placeringar i tävlingarna.

Tävlingarna är ett samarrangemang mellan Helsingborgs Dansförening (HDF) och Svenska Danssportförbundet (DSF) och sponsras av Helsingborgs stad och Event i Skåne.
– Det känns jättekul och helt rätt att vara med och stötta Helsingborgs mycket konsekventa strategi att positionera sig som en av Sveriges mest framstående städer inom danssportområdet, säger Henrik Gidlund på Event in Skåne.

Helsingborgs Arena och Helsingborgs Dansförening är vana arrangörer av dansmästerskap, de har tidigare tillsammans med Dansklubben Impetus och Söderåsens Dansklubb Blåa Skor arrangerat SM i Dans 2015 och 2016 vilket de har genomfört med stor bravur.

Det finns med andra ord bra förutsättningar för att detta ska bli ett mästerskap att minnas lång tid framöver. Caroline Nilsson på Helsingborg Convention Camp Event Bureau
– Att Danssportförbundet väljer att förlägga ännu ett evenemang i Helsingborg är mycket glädjande. Efter två lyckade SM ser vi nu fram emot ännu ett mästerskap, denna gång ett internationellt, helt i linje med vad vi haft som ambition med vårt samarbete från start.

Relaterade artiklar

Close